Ministerstvo vnitra České republiky  

Přejdi na

Moderní úřad


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Jubileum Institutu pro místní správu Praha

Konzultace 

Ve vzdělávacím středisku Institutu pro místní správu Praha v Benešově proběhly oslavy čtyřicátého výročí jeho založení. Stalo se tak za účasti řady osobností veřejné správy, celoživotního vzdělávání a zástupců spolupracujících zahraničních institucí.

V úvodním projevu vystoupil náměstek ministra vnitra pro veřejnou správu, informatiku, legislativu a archivnictví Mgr. Zdeněk Zajíček. Zmínil se o úloze Institutu jako vzdělávací instituce nezbytné pro odborný rozvoj úředníků místní samosprávy a systematického střediska pro modernizaci veřejné správy. Hovořil o tom, že k jejímu zefektivňování je nutno přistupovat komplexně a systematicky. Připomněl význam moderních informačních technologií, zdůraznil nezbytnost rozvíjet základní, specializované a manažerské vzdělávání ve veřejné správě. V závěru vystoupení vyslovil poděkování všem, kteří působí v roli poradců, lektorů a školitelů Institutu.

V diskusi dále vystoupili poslanec Parlamentu České republiky Ing. Libor Ježek, ředitel krajského úřadu Pardubického kraje a zástupce Asociace ředitelů krajských úřadů Ing. Jaroslav Folprecht, tajemník magistrátu města Děčína a předseda Sdružení tajemníků měst a obcí Ing. Jaromír Zajíček, představitel portugalského Institutu pro národní správu prof. Amílcar Arantes a prorektor Vysoké školy finanční a správní prof. PhDr. Vladimír Čechák, Csc. Zajímavým bodem programu byla přednáška náměstků ředitelky Institutu PhDr. Roberta Ledvinky a Mgr. Simony Brodské o čtyřicetileté historii Institutu. Následovalo ocenění představitelů jednotlivých sfér činnosti Institutu za přínos ke zkvalitnění vzdělávání a vývoje Institutu pro místní správu Praha. Diplomy z rukou ředitelky převzali zástupci spolupracujících organizací a zahraničních partnerských institucí, lektoři a představitelé akademické sféry i zaměstnanci Institutu.

Součástí programu bylo také slavnostní předání symbolického šeku představujícího společný dar Institutu a firmy Comp Net Systems Dětskému domovu ve Zruči nad Sázavou. Podstatou daru bylo deset počítačů a jejich kompletní zasíťování. Počítače nyní budou sloužit obyvatelům Dětského domova k učení i ke hře. Poté bylo slavnostně otevřeno nové víceúčelové hřiště, které bude sloužit k rekreaci a odpočinku účastníků vzdělávacích kurzů ve vzdělávacím středisku Institutu pro místní správu v Benešově.

–jic–

vytisknout  e-mailem