Ministerstvo vnitra České republiky  

Přejdi na

eGovernment


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Česká pomoc Arménii. Ministerstvo vnitra posílá na boj s covidem-19 roušky a rukavice

Arménská republika požádala v souvislosti se zhoršující se situací při šíření nákazy covid-19 evropské státy o pomoc, učinila tak prostřednictvím evropského Střediska pro koordinaci odezvy na mimořádné události. Česká republika je jednou z evropských zemí, které se rozhodly Arménii pomoci, ze zásob Ministerstva vnitra poskytne roušky a rukavice. 

Prostřednictvím Hasičského záchranného sboru České republiky (HZS ČR) vypraví zítra Česko humanitární pomoc Arménské republice v podobě 590 kg nákladu, který tvoří 43 000 ks gumových rukavic a 100 000 ks jednorázových roušek. Materiál uvolnilo ze svých zásob Ministerstvo vnitra. „Sami jsme se v nedávné době přesvědčili, jak vítaná dokáže být pomoc ze zahraničí. Jakmile máme tu možnost, pomůžeme i my. Dobře si uvědomujeme, že není možné jen brát, ale je třeba i dávat,“ uvedl ministr vnitra Jan Hamáček (ČSSD).

Nakládka materiálu začne zítra v 7:00 hodin na vojenském letišti Praha-Kbely, odlet vojenského speciálu Airbus A319 do arménského Jerevanu je plánován na 9:00 hodin. Zásilku doprovodí jednotka generálního ředitelství HZS ČR, které vyslání pomoci organizuje a zajišťuje. Příjemcem zásilky humanitární pomoci je arménské Ministerstvo zdravotnictví, předání a vykládce materiálu v Jerevanu bude přítomen také velvyslanec ČR v Arménii.

Klára Dlubalová
pověřená řízením odboru tisku a public relations​

vytisknout  e-mailem