Ministerstvo vnitra České republiky  

Přejdi na

eGovernment


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Avízo - Ministerstvo vnitra se zúčastní aukce na nákup elektřiny

Ministerstvo vnitra se v úterý 12. října 2010 zúčastní elektronické burzovní aukce na nákup elektřiny. 

Ministerstvo vnitra se po pečlivých auditech rozhodlo uskutečnit nákup elektrické energie pro potřeby celého resortu (Policie ČR, HZS ČR a útvary vlastního ministerstva) na burze. Prostřednictvím aukce na Českomoravské komoditní burze v Kladně nakoupí 51 416 MWh elektrické energie v hladině nízkého napětí pro 1 740 odběrných míst. V roce 2009 Ministerstvo vnitra průměrně platilo 2 025 Kč / MWh a očekává, že tímto transparentním nákupem ušetří v příštím roce desítky milionů korun.

Proces centrálního nákupu elektrické energie zaručuje serióznost, spolehlivost, bezpečnost a standardizaci a je zárukou, že odběratel na burze nakoupí vždy za nejlepší možnou cenu, jaké je možno na trhu dosáhnout.

Vzhledem k tomu, že jde o jeden z prvních "resortních" nákupů energie na burze, umožní Ministerstvo vnitra zástupcům médií sledovat závěr aukce přímo na burzovním parketu Českomoravské komoditní burzy v Kladně a sledovat tak nabídky dodavatelů energie, stejně, jako je uvidí zástupci Ministerstva vnitra včetně ministra vnitra Radka Johna.

Aukce se uskuteční v Kladně, v budově bývalého KoKosu od 10:00 do 11:00 hodin. Akreditovaným médiím bude povolen vstup na probíhající aukci od 10:40 hodin. Po skončení aukce se uskuteční krátký tiskový briefing, kterého se zúčastní ministr vnitra Radek John a zástupci vedení Ministerstva vnitra.

Pro vstup na elektronickou aukci je nezbytné se akreditovat nejpozději do pondělí 11. října 2010 do 22:00 hodin na emailové adrese: marketa.matlochova@mvcr.cz.

Ministerstvo vnitra se zúčastní aukce na nákup elektřiny
Kdy: úterý 12. října 2010
Čas: - vstup médií do budovy nejpozději v 9:30
- vstup médií na probíhající aukci v 10:40
Kde: Kladno, Náměstí Sítná 3105 (budova bývalého KoKosu)
(kontaktní osoba Markéta Matlochová, tel. 603 191 750)

  

Jiří Reichl
ředitel tiskového odboru a tiskový mluvčí

  


11. října 2010

vytisknout  e-mailem