Ministerstvo vnitra České republiky  

Přejdi na

Moderní úřad


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Avízo - Letošní ročník konference „Rovné příležitosti“ bude zaměřen na podporu rodinné politiky

Ve čtvrtek 5. června 2014 se v konferenčním sále Ministerstva vnitra v Praze na Letné po roce opět uskuteční konference „Rovné příležitosti“, tentokrát s podtitulem Města a obce pro všechny. Pořádající Ministerstvo vnitra ve spolupráci se společnostmi Gender Consulting, s. r. o., Forum 50 % a Alternativa 50+ se v letošním ročníku zaměřilo na prosazování genderové rovnosti v orgánech měst a obcí i na problematiku podpory rodinné politiky radnic a zaměstnavatelů z oblasti veřejné správy 

Součástí konference bude tradičně také vyhlášení vítězných úřadů v rámci již osmého ročníku soutěže Úřad roku „Půl na půl“ – respekt k rovným příležitostem. Dosavadní průběh a přínosy uplynulých ročníků soutěže ve svém příspěvku zhodnotí Eva Ferrarová, koordinátorka problematiky rovnosti mužů a žen v rámci resortu Ministerstva vnitra.

S příspěvkem k problematice rovných příležitosti se zaměřením na prorodinnou politiku v praxi úřadu vystoupí Olga Jandová, tajemnice úřadu městské části Praha 22, a Kateřina Kaňoková ze společnosti Gender Consulting, problematiku rozpočtování z hlediska rovnosti žen a mužů nastíní Lucie Sedmihradská z Vysoké školy ekonomické v Praze, bytovou politiku z pohledu rovných příležitostí pak Linda Sokačová z Platformy sociálního bydlení a Matěj Stropnický, zástupce starostky pro oblast bydlení městské části Praha 3.
 
Další příspěvky budou zaměřeny např. na problematiku rovných příležitostí při využívání veřejného prostoru, na závěr bude vyhlášen již devátý ročník soutěže úřadů „Půl na půl“ – respekt k rovným příležitostem.
 
Informace k programu konference naleznete v příloze.  
Konference „Rovné příležitosti“
Kdy
čtvrtek 5. června 2014
Čas
9:00–16:00 hodin
Kde
Nad Štolou 3, Praha 7
Kontaktní osoba: Eva Ferrarová (eva.ferrarova@mvcr.cz, 974 832 018)
 
Lucie Nováková
ředitelka odboru tisku a public relations

vytisknout  e-mailem