Odbor azylové a migrační politiky  

Přejdi na

Státní služba  


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Publikace pro držitele mezinárodní ochrany

Zvyšování informovanosti osob, kterým byla v České republice udělena mezinárodní ochrana, stejně tak jako zaměstnavatelů, pracovníků v přímém kontaktu s těmito cizinci a v neposlední řadě veřejnosti, považuje Ministerstvo vnitra za jednu z priorit integrace držitelů mezinárodní ochrany. Pro zvýšení informovanosti byla vydána řada informačních materiálů, některé z nich vznikly ve spolupráci s Úřadem Vysokého komisaře OSN pro uprchlíky (UNHCR) v České republice.

Informace o Státním integračním programu pro držitele mezinárodní ochrany

Základní informace o ČR a řízení o udělení mezinárodní ochrany

Informace pro zaměstnavatele

Vzdělávání v České republice

Publikace Úřadu Vysokého komisaře OSN pro uprchlíky (UNHCR) v České republice s názvem Vzdělávání v České republice je praktickou příručkou pro rodiče popisující systém školství v ČR, nástup do základní školy, průběh školního dne a školního roku, obvyklou komunikaci se školou, práva a povinnosti rodičů, dětí a školy, ale také studium na střední a vysoké škole.

Publikace je dostupná v pěti jazykových verzích:

Základkou to nekončí

Publikace Úřadu Vysokého komisaře OSN pro uprchlíky (UNHCR) v České republice s názvem Základkou to nekončí byla vytvořena s cílem pomoci držitelům mezinárodní ochrany zorientovat se ve vzdělávacím systému České republiky, poskytnout informace o procesu uznávání zahraničního vzdělání a o přijímacím řízení na střední a vysoké školy.

Publikace je dostupná ve čtyřech jazykových verzích:

  

vytisknout  e-mailem