Odbor azylové a migrační politiky  

Přejdi na

Státní služba  


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Premiér Sobotka navštívil společně s ministrem Chovancem přijímací středisko i tábor pro uprchlíky

Předseda vlády Bohuslav Sobotka přijel v neděli 6. září 2015 do Jihomoravského kraje, kde společně s ministrem vnitra Milanem Chovancem navštívil přijímací zařízení pro zajištění cizinců, provizorní tábor pro uprchlíky a jednal rovněž se zástupci radnice v Břeclavi. 

V zařízení pro zajištění cizinců v Zastávce u Brna si premiér spolu s ministrem vnitra Milanem Chovancem a policejním prezidentem Tomášem Tuhým prohlédl prostory zařízení, seznámil se s jeho chodem a jednal s vedením zařízení. Na policejním kontrolním stanovišti na dálnici D2 poté sledoval práci policejních hlídek, které kontrolují projíždějící vozy ze Slovenska.
 
S dalšími policejními hlídkami se předseda vlády setkal na břeclavském vlakovém nádraží, kde už dříve policisté nelegální migranty zadrželi. O aktuálním stavu ohledně migrantů a opatřeních jednal s vedením města Břeclavi.
 
Pracovní cestu zakončil premiér v Břeclavi-Poštorné, kde si prohlédl provizorní zařízení pro uprchlíky, které je možné využít v případě mimořádné migrační situace.
 
 
MgA. Martin Ayrer
mluvčí vlády, ředitel Odboru komunikace
 
 
Převzato z webu Úřadu vlády

vytisknout  e-mailem