Ministerstvo vnitra České republiky  

Přejdi na

eGovernment


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Výpis bodového hodnocení řidiče kdykoliv a zdarma

Držitelé datových schránek mají nově možnost získat kdykoliv a zdarma aktuální elektronický výpis z bodového hodnocení řidiče. Novou službu v rámci aplikace CzechPOINT@home připravila ministerstva vnitra a dopravy. 

Nová služba je dostupná na Portálu veřejné správy a je elektronickou obdobou výpisu, který je možné za poplatek získat v papírové podobě na kterémkoliv ze 7149 kontaktních míst veřejné správy Czech POINT. „Chceme i nadále pokračovat v rozšiřování nabídky služeb, které jsou kromě klasických Czech POINTů dostupné i elektronicky a z jakéhokoli místa. Věříme, že postupně zvyšující se počet užitečných služeb, které jsou navíc zdarma, přitáhne i více nových uživatelů datových schránek,“ vysvětlil náměstek ministra vnitra pro řízení sekce ICT Jaroslav Strouhal.
 
Výpis umožňuje občanům zjistit stav jejich bodového hodnocení. Výpis je poskytován z Centrálního registru řidičů vedeného Ministerstvem dopravy, jehož součástí jsou i záznamy o počtu bodů dosažených řidičem v bodovém hodnocení a záznamy o odečtu bodů. Tento výpis má pouze informativní charakter o stavu bodového hodnocení řidiče a není výpisem z evidenční karty řidiče.
 
Výpis je možné získat vyplněním jednoduchého formuláře na Portálu veřejné správy v sekci CzechPOINT@home. K ověření identity dojde vyplněním přihlašovacích údajů k přístupu do datové schránky fyzické osoby, do které vzápětí výpis dorazí v podobě přílohy datové zprávy.
 
CzechPOINT@home je internetové kontaktní místo na Portálu veřejné správy, kde mohou majitelé datových schránek využít řady služeb a získat zdarma řadu užitečných výpisů z veřejných i neveřejných registrů, např. přehled o využívání údajů z registru obyvatel, výpisy z živnostenského, insolvenčního nebo veřejného rejstříku, nebo zde mohou udělit či odvolat souhlas s poskytováním údajů a jejich změn třetím osobám (bankám apod.).
 
Portál veřejné správy je nejjednodušší cesta k informacím a službám celé veřejné správy. Na jednom místě je zde možné nalézt zveřejňované a veřejně přístupné informace veřejné správy včetně zákonů, formulářů elektronického podání, Czech POINT@home, Národního katalogu otevřených dat, registru smluv, návodů na řešení všech životních situací ve vztahu k orgánům veřejné moci a seznamu datových stránek. Součástí portálu je i přímý přístup do uživatelského portálu datových schránek a na informační stránky Czech POINTu. Portál najdete na adrese www.gov.cz.
 
Na printscreeny se můžete podívat na webu: www.mvcr.cz
 
Lucie Nováková
ředitelka odboru tisku a public relations

vytisknout  e-mailem