Ministerstvo vnitra České republiky  

Přejdi na

eGovernment


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Upozornění pro příjemce výsluhových příspěvků

V současné době nastává změna způsobu výplaty výsluhového příspěvku, kdy má příjemce výsluhového příspěvku (dále jen "dávky") povinnost na základě níže citované výzvy zaslat odboru sociálního zabezpečení Ministerstva vnitra vyplněný tiskopis týkající se převodu dávky na účet u banky, jehož majitelem je sám příjemce dávky.

  

VÝZVA

Odbor sociálního zabezpečení Ministerstva vnitra (dále jen "odbor") sděluje, že na základě ustanovení § 129 odst. 2 zákona č. 361/2003 Sb., o služebním poměru příslušníků bezpečnostních sborů, lze výsluhový příspěvek vyplácet pouze bezhotovostním způsobem, a to na bankovní účet, jehož jste majitelem.

Na základě výše uvedeného Vás odbor vyzývá k realizaci bezhotovostního způsobu výplaty výsluhového příspěvku na účet vedený u banky v ČR, s níž má Ministerstvo vnitra uzavřenou smlouvu o převodu výplat důchodů a ostatních dávek bezhotovostním způsobem.

Tiskopis "Žádost o převádění výplaty výsluhového příspěvku na účet u banky v ČR" (dále jen "žádost") a "Přehled bankovních institucí" naleznete na: https://www.mvcr.cz/ - služby pro veřejnost - formuláře - důchody a výsluhy MV. Vyplněný, bankou potvrzený a Vámi podepsaný tiskopis zašlete na adresu odboru uvedenou v záhlaví tiskopisu, případně jako přílohu e-mailu osz@mvcr.cz, nebo prostřednictvím datové schránky ID DS: 6bnaawp (do oznámení uveďte "pro OSZ MV"), a to ve lhůtě do 4. 5. 2024.

V případě, že odboru nebude ve stanovené lhůtě doručen předepsaný tiskopis žádosti, bude výsluhový příspěvek od nejbližšího výplatního termínu převáděn na depozitní účet Ministerstva vnitra.

  


5. března 2024

vytisknout  e-mailem