Ministerstvo vnitra České republiky  

Přejdi na

Efektivní veřejná správa


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Slavnostní zakončení projektu zaměřeného na zefektivnění služeb české veřejné správy

Ve dnech 8. až 10. dubna 2024 byla zakončena implementační fáze projektu Organizace pro hospodářskou spolupráci a rozvoj „Public Governance Review“, tedy Přehled o stavu veřejné správy v ČR. Projekt koordinovalo Ministerstvo vnitra. 

V souvislosti se zakončením implementačního projektu k zefektivnění služeb české veřejné správy se uskutečnily tři akce. První z nich byla Konference k veřejné správě v rámci českého předsednictví V4, spoluorganizovaná experty z OECD v rámci implementace „Public Governance Review“. Českou delegaci vedl náměstek ministra vnitra Lukáš Hendrych, který mimo jiné zdůraznil důležitost další spolupráce zemí V4 na odborné úrovni.

Další akcí byl Seminář k informovanému rozhodování. Šlo o finální workshop v rámci implementační fáze, navazující na podobné specializované semináře zaměřené na jednotlivé kapitoly Přehledu o stavu veřejné správy, jako je participace, zvýšení atraktivity státní služby nebo meziobecní spolupráce.

Vyvrcholením bylo samotné slavnostní zakončení projektu, kterého se zúčastnila např. 1. místopředsedkyně Poslanecké sněmovny Věra Kovářová, velvyslanec České republiky při OECD Aleš Chmelař, nejvyšší státní tajemník Jindřich Fryč, zástupci norské ambasády, poslanci, náměstci ministrů a vysocí představitelé OECD.

Projekt „Hodnocení výkonu veřejné správy v ČR a doporučení pro budoucí strategický rozvoj z pohledu OECD“ je financován z Fondů EHP a Norska 2014–2021 z programu Řádná správa.


Adam Rözler
odbor komunikace Ministerstva vnitra

vytisknout  e-mailem