Ministerstvo vnitra České republiky  

Přejdi na

Moderní úřad


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Rozesílání záznamů o využívání údajů v registru obyvatel za rok 2014

Správa základních registrů zahájila rozesílání záznamů o využívání údajů z registru obyvatel za rok 2014 v podobě výpisů, které během příštích týdnů budou postupně doručovány do datových schránek fyzických osob. Držitelé datových schránek tak mají kontrolu nad tím, kdo, kdy a proč se během celého kalendářního roku dotazoval na jejich údaje, které jsou v registru obyvatel vedeny jako referenční. 

„Při přípravě na rozesílání záznamů za rok 2014 bohužel došlo ke značnému zpoždění způsobenému technickou chybou na straně systému, kterou bylo nutné vzhledem k vydávání dat s dopadem do osobních údajů opravit a vše řádně otestovat. “ uvedl ředitel Správy základních registrů Michal Pešek.

Kdo chce mít přehled o využívání údajů průběžně a nechce čekat na souhrnný roční výpis, může si kdykoli a zdarma nechat do své datové schránky zaslat výpis za libovolný časový úsek (od července 2012) pomocí jednoduchého formuláře na Portálu veřejné správy (www.gov.cz) v sekci Czech POINT@home/Základní registry/Výpis o využití údajů z Registru obyvatel

V případě že někomu nebude jasné, proč dotyčný orgán veřejné moci pracoval s jeho daty, může se obrátit na příslušný orgán veřejné moci, který je v záznamu uveden ve sloupci "Subjekt (OVM)", s žádostí o poskytnutí této informace.

Podrobné informace k obsahu záznamu naleznete na webu Správy základních registrů:

vytisknout  e-mailem