Ministerstvo vnitra České republiky  

Přejdi na

Moderní úřad


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Ministr vnitra se zúčastní jednání Rady pro spravedlnost a vnitřní věci v Bruselu

Ministr vnitra Jan Kubice se spolu s odborníky z resortu Ministerstva vnitra zúčastní pravidelného jednání Rady pro spravedlnost a vnitřní věci v Bruselu, které se koná 22. září 2011.  

Ministři budou diskutovat nad budoucím nastavením pravidel fungování Schengenu na základě návrhů, které představí Evropská komise. V rámci této debaty je pro Českou republiku klíčové, aby byla potvrzena plná odpovědnost příslušných států za ochranu vnější schengenské hranice. Je také důležité, aby byly vytvořeny účinné mechanismy, které umožní skutečně reagovat na případy porušování společně dohodnutých pravidel při kontrolách na vnějších hranicích Schengenu.  Těmito změnami by měl být Schengen posílen. Pro Českou republiku je stěžejní, aby právo volného pohybu osob nebylo ohroženo.
 
Rada pro spravedlnost a vnitřní věci se bude také zabývat otázkou vstupu Rumunska a Bulharska do Schengenu. Podmínkou rozšíření Schengenu je podle České republiky splnění předem daných požadavků.
 
Ministři budou také hledat společné řešení dalšího postupu ve vytváření společného evropského azylového systému. Česká republika vítá pokračování diskuse o hledání účinného způsobu, jak zajistit vynucování závazků v této oblasti a k tématu solidarity. 
 
 

Jednání Rady pro spravedlnost a vnitřní věci

 
kdy
čtvrtek 22. září 2011
čas
10:00 - 18:00
kde
Rada Evropské unie, budova Justus Lipsius, Rue de la Loi 175, Brusel

 

vytisknout  e-mailem