Ministerstvo vnitra České republiky  

Přejdi na

Moderní úřad


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Ministerstvo vnitra pokračuje s odprodejem nepotřebných nemovitostí

Dne 23. května 2011 bylo v resortu Ministerstva vnitra vyhlášeno třetí kolo výběrového řízení na odprodej nepotřebného nemovitého majetku. Aktuálně tvoří nabídku celkem 68 nemovitostí za cca 440 mil. Kč. Mezi významnější patří odprodej areálu bývalých kasáren v Klecanech za minimální kupní cenu 61,5 mil. Kč a části bývalého technickoprovozního areálu v Zelenči, kde byla stanovena minimální kupní cena ve výši 70,2 mil. Kč. Poprvé se v tomto kole nabízí také odprodej pozemků v Brně – Bohunicích za minimální kupní cenu 99,2 mil. Kč. 

Informace o konkrétně nabízených nemovitostech lze získat na stránkách Ministerstva vnitra v sekci Nabídky a zakázky, části Nabídka majetku http://www.mvcr.cz/clanek/katalog-nepotrebnych-nemovitosti-resortu-mv-urcenych-k-prodeji-v-roce-2011.aspx, dále na internetových stránkách Zařízení služeb pro Ministerstvo vnitra www.zsmv.cz  a na realitním serveru Reality.cz http://www.reality.cz/cgi/firma?licence=CEX. Bližší informace pak ještě zveřejňují na domovských stránkách jednotlivé prodávající útvary Ministerstva vnitra – organizační složky státu. Třetí společné kolo prodejů bude vyhodnoceno dne 17. června 2011 s tím, že nabídky lze podat nejpozději do 16. června 2011 na místa uvedená u každé konkrétní nemovitosti.
 
V prvních dvou kolech výběrových řízení, vyhlašovaných v souladu s požadavkem usnesení vlády č. 1/2011 – Strategie vlády v boji proti korupci na období let 2011 a 2012, tj. zveřejněných na oficiálních serverech a centrální adrese, byly přijaty nabídky zájemců na odkoupení 25 nemovitostí za cca 65,2 mil. Kč. S ohledem na stav realitního trhu považujeme uvedenou skutečnost za úspěch. Kromě zcela transparentního systému prodeje nepotřebného majetku státu byl díky společné nabídce všech organizačních složek Ministerstva vnitra takto osloven širší okruh potenciálních zájemců. Tuto skutečnost potvrzují kromě již zmiňovaných konkrétních nabídek zejména statistiky návštěvnosti na příslušných webových stránkách.
 
 
Pavel Novák
ředitel odboru tisku a public relations

vytisknout  e-mailem