Ministerstvo vnitra České republiky  

Přejdi na

Efektivní veřejná správa


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Jachtaři se připravují na olympiádu

Jachtaři, podporovaní Centrem sportu Ministerstva vnitra, zahájili svoji olympijskou sezónu v březnu na Mallorce, kde se také zúčastnili Světového poháru v Palmě. Většina týmu se pak ihned přesunula do francouzského Hyéres na trénink před dalším závodem. 

Pro laseristy Martina Trčku a Viktora Teplého, bratry Bobkovy na třídě 470 a finnaře Michaela Maiera to byla poslední prověrka před mistrovstvím světa, které je zároveň poslední možností kvalifikovat se na olympijské hry do Londýna. Výsledky jarních závodů naznačují, že všichni jmenovaní mají velkou šanci uspět, a vyjet tak účastnické místo pro ČR. Pokud se všem zadaří, bude se jednat o historicky největší zastoupení českých jachtařů na olympijských hrách.

Veronika Fenclová na Laseru Radiál si svoji účast na OH zajistila již v prosinci a tento rok mistrovství světa vynechá. Místo toho odjíždí trénovat přímo do Weymouthu, dějiště jachtařských olympijských soutěží. V této lokalitě se začátkem června pojede i další závod ze série Světového poháru a pro většinu účastníků to bude poslední test před samotnou olympijskou regatou.
 

 Na snímku zleva: Martin Trčka, Michael Maier, Veronika Fenclová, bratři Bobkovi

Na snímku zleva: Martin Trčka, Michael Maier, Veronika Fenclová, bratři Bobkovi


Centrum sportu MV, 9. 5. 2012

vytisknout  e-mailem