Ministerstvo vnitra České republiky  

Přejdi na

Moderní úřad


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

ISSV

Název projektu:
Informační systém správy voleb

Je spolufinancován Evropskou unií.

ISSV představuje vybudování uceleného informačního systému, který propojí jednotlivé fáze a agendy volebního procesu na platformě jednoho elektronického systému, zajistí zjednodušení výkonu volební agendy a umožní jednotné řešení dosud roztříštěných voličských seznamů. ISSV umožní bezpečnou komunikaci kandidujících subjektů a voličů s volebními orgány v elektronické podobě a zruší požadavek na dodržení místní příslušnosti při podání žádosti a výdeji voličských průkazů. Dále zjednoduší podávání kandidátních listin, delegaci do okrskových volebních komisí a sběr podpisů na petici na podporu kandidatury. V neposlední řadě přispěje k lepší přístupnosti výkonu volebního práva u osob se zdravotním postižením.

Hlavním cílem projektu je rozvoj služeb eGovernmentu pro občany, podniky, výzkumné organizace a veřejné orgány na území ČR.

Výsledkem projektu bude vybudování nového informačního systému veřejné správy – Informačního systému správy voleb (ISSV), který se stane novým, jednotným informačním zázemím pro administrativní činnosti ve volebních agendách.
 

EU-MMR

vytisknout  e-mailem