Ministerstvo vnitra České republiky  

Přejdi na

eGovernment


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Upozornění pro příjemce dotace u výzvy IOP č. 02 – CzechPOINT

Vyúčtování dotace a vrácení nevyčerpaných finančních prostředků  

Dle Příručky pro žadatele a příjemce 1.2:
 
Nevyčerpané peněžní prostředky, které byly poskytnuty formou dotace na stanovený účel musí být vráceny nejpozději do 20 pracovních dnů od potvrzení přijetí výzvy MV k vrácení nevyčerpaných prostředků na účet kraje, ze kterého prostředky obdržel. Vrácení finančních prostředků musí být doprovázeno písemným oznámením poskytovateli dotace. Při nedodržení uvedené povinnosti se postupuje podle § 44 zákona č. 218/2000 Sb., o rozpočtových pravidlech a o změně některých souvisejících zákonů (rozpočtová pravidla), ve znění pozdějších předpisů.
 
Prosíme příjemce aby bez výzvy nevraceli na žádný účet MV ČR finanční prostředky a počkali až na výše uvedenou výzvu Ministerstva vnitra k vrácení finančních prostředků. Příjemce bude vyzván k vrácení nevyčerpaných peněžních prostředků až po obdržení a kontrole vyúčtování dotace.
 
Vyúčtování provádí příjemce do 20 pracovních dní od ukončení realizace projektu v systému Benefit kde vyplňuje a generuje Závěrečnou monitorovací zprávu. Spolu se závěrečnou monitorovací zprávou žadatel předloží ve výše uvedených termínech následující přílohy (podrobněji jsou jednotlivé přílohy uvedené přímo v Závěrečné monitorovací zprávě):
 
  • závěrečné vyúčtování žádosti o platbu,
  • soupisku faktur,
  • kopie všech účetních dokladů,
  • fotografie pořízeného majetku označeného štítky od poskytovatele (viz dále),
  • výpis z účtu, ze kterého vyplyne přijetí finančních prostředků na účet,
  • dokument o volbě nebo existenci statutárního zástupce žadatele (například ověřený výpis nebo originál zápisu nebo usnesení z jednání prvního zastupitelstva); j edná se o dokument vztahující se k osobě, která byla statutárním zástupcem v době podání žádosti o dotaci,
  • úředně ověřenou kopii záznamu usnesení zastupitelstva nebo výpisu z usnesení zastupitelstva, kde bude uvedeno, že zastupitelstvo schválilo Podmínky Rozhodnutí o poskytnutí dotace,
  • kopie dokladů souvisejících se zadávacím řízením na dodavatele.
 
Další informace naleznete v Příručce pro příjemce a žadatele 1.2, jenž je přílohou výzvy IOP č. 02 – CzechPOINT.

vytisknout  e-mailem