Ministerstvo vnitra České republiky  

Přejdi na

eGovernment


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Tisková konference k základním registrům a prohlídka datového centra

Ve čtvrtek 28. června 2012 v 11.30 hod. se za účasti Jana Kubice v budově Ministerstva vnitra uskuteční tisková konference ke spuštění projektu základních registrů veřejné správy. Jde o bezpečnou databázi, která sjednotí dosud roztříštěná data vedená úřady o občanech a státních i nestátních subjektech. Ostrý start systému je 1. července 2012. Po konferenci bude umožněna návštěva datového centra. 

Konference se mj. zúčastní:
  • ministr vnitra Jan Kubice
  • náměstek ministra vnitra Radek Šmerda
  • předsedkyně Českého statistického úřadu Iva Ritschelová
  • předseda Českého úřadu zeměměřického a katastrálního Karel Večeře
  • předseda Úřadu pro ochranu osobních údajů Igor Němec
Přítomni budou také vrchní ředitel MV pro eGovernment Robert Ledvinka, ředitel Správy základních registrů Michal Pešek či hlavní architekt základních registrů Ondřej Felix.
  
Tisková konference
Kdy
čtvrtek 28. června 2012
Čas
11.30
Kde
Nad Štolou 3, Praha 7
 
Unikátní návštěva datového centra
Po tiskové konferenci budou novináři moci navštívit jedno z přísně střežených míst - datové centrum na zálohování dat ve Státní tiskárně cenin. V centru bude zcela výjimečně možné fotografovat i natáčet. Všichni návštěvníci musí mít s sebou průkaz jednoznačné identifikace s fotografií. Registrace bude na místě.
 
Pro část novinářů můžeme zajistit dopravu mikrobusem Ministerstva vnitra s kapacitou 6 míst. Zájemci o využití této dopravy ať potvrdí účast na e-mail bretislav.oliva@mvcr.cz.
 
Novinářům s vlastním vozem bude umožněno zaparkovat ve dvoře Státní tiskárny cenin. V případě vlastní dopravy je možné využít tramvaj č. 1 ze zastávky Strossmayerovo náměstí do stanice Vápenka. Cesta trvá cca 20 minut.
 
Prohlídka datového centra
Kdy
čtvrtek 28. června 2012
Čas
po tiskové konferenci
Kde
Na Vápence 14/915, Praha 3, 130 00

vytisknout  e-mailem