Ministerstvo vnitra České republiky  

Přejdi na

Efektivní veřejná správa


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

I na letošním veletrhu FOR ARCH bude poradenské centrum MV

Ve dnech 19. až 23. září 2023 se v PVA EXPO PRAHA uskuteční 34. ročník stavebního veletrhu FOR ARCH.  Ministerstvo vnitra ČR a Policie ČR ve spolupráci s Cechem mechanických zámkových systémů a Českou agenturou pro standardizaci bude mít opět na tomto veletrhu své poradenské centrum.

Také v letošním roce zde budou zástupci výše uvedených subjektů poskytovat návštěvníkům veletrhu užitečné rady a informace z oblasti ochrany majetku a osob a prevence kriminality, včetně informování veřejnosti o legálních možnostech řešení možných bezpečnostních rizik a hrozeb.

O vhodném typu ochrany majetku je ideální uvažovat už v době přípravy stavby a s certifikovanými zabezpečovacími prvky by se mělo počítat ve fázi projektování objektu. Zabezpečení objektů je však neustálý proces a je dobré reagovat na trendy v páchání majetkové kriminality, využívat stále sofistikovanější zabezpečovací prvky a při jejich instalaci se poradit s odborníky, a to nejen při výstavbě nových objektů, ale i při zabezpečení  stávajících.

Na veletrhu bude  představen informační web www.policie.cz/zabezpectese, který byl spuštěn v červnu 2023 v rámci celorepublikového preventivního projektu „Zabezpečte se, chraňte majetek sobě i svým sousedům“. Web informuje o různých možnostech zabezpečení bytů, bytových domů, rodinných domů, rekreačních objektů a garáží či zahradních domků. 

Návštěvníci veletrhu budou také blíže seznámeni s novou preventivní kampaní, která byla vytvořena k Evropskému dni proti vloupání. Kampaň zahrnuje informační videa a leták s radami, jak správně zabezpečit svůj domov. Videa naleznete na tomto odkazu ZDE, brožuru ke stažení potom ZDE

V rámci doprovodného programu veletrhu se uskuteční pro širokou veřejnost v úterý 19. září  2023 od 10 do 13 hod. odborný seminář „Bezpečný domov“. Ve středu 20. září 2023 bude v poradenském centru přítomen zástupce České agentury pro standardizaci. Zájemcům budou představeny principy a pravidla tvorby norem, možnosti aktivního zapojení externích subjektů do normalizačních činností, případně možnosti připomínkování návrhů evropských a mezinárodních norem (pasivní přístup). Zástupce ČAS také poskytne  informace z problematiky prevence kriminality v oblasti standardizace a s tím související tvorbu potřebných norem.  V pátek 22. 9. 2023 bude v rámci doprovodného programu na poradenském centru po celý den přítomen specialista Policie ČR, který se zaměřuje na problematiku vloupání do objektů.

Novinky sledujte na  www.forarch.cz a www.prevencekriminality.cz.

vytisknout  e-mailem