Ministerstvo vnitra České republiky  

Přejdi na

Efektivní veřejná správa


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Anketu Jachtař roku 2023 znovu vyhrála windsurfařka Kristýna Piňosová

Stejně jako v loňském roce se absolutní vítězkou ankety Jachtař roku 2023 a zároveň suverénní vítězkou kategorie juniorek stala Kristýna Piňosová z RODOP iQFoil teamu. 

„Bylo to pro mě obrovské překvapení a mám z toho velikou radost,“ smála se po vyhlášení Kristýna Piňosová. „Nevěřila jsem, že mi tolik jachtařů pošle hlasy, že to bude opět stačit na vítězství. Všem za to moc děkuji. Již za týden odlétáme s Davidem, s Milanem i s dalšími členy české reprezentace do Brazílie na mistrovství světa World Sailing. Bude to můj poslední juniorský závod v kategorii do 19 let, tak doufám, že se mi podaří vybojovat opět medaili,“ věří Kristýna.

Anketa

Anketu Jachtař roku vyhlašuje Český svaz jachtingu již od roku 1987. Do ankety mohou nejúspěšnější sportovce nominovat kluby i jednotlivci. Ze zaslaných návrhů vybere Výkonný výbor ČSJ nominované v každé kategorii – většinou pět sportovců nebo týmů. V anketě se hlasovalo stejně jako vloni v šesti kategoriích – muži, ženy, junioři, juniorky, jachtařské týmy a akce roku – a dále pro celkového vítěze ze všech nominovaných jednotlivců. Hlasovat mohou všichni členové Českého svazu jachtingu. Letos poslalo své hlasy více než 400 jachtařů. Trenéra roku vybírá a uděluje ocenění za mimořádný přínos českému jachtingu odborná porota složená ze členů VV ČSJ a Sportovního úseku ČSJ

Slavnostní vyhlášení ankety Jachtař roku 2023 zahájil předseda Českého svazu jachtingu Radim Vašík, který přivítal všechny přítomné a poděkoval partnerům a organizátorům akce: „Jsem potěšen, že jsme se po tři čtvrtě roce opět sešli zde v Autosalonu Pokorný a že jsou mezi námi téměř všichni naši reprezentanti a podporovatelé jachtingu. Jako brněnský patriot jsem rád, že se vyhlášení koná opět v Brně.“

Kategorie muži

Tuto kategorii ovládli závodníci z Jachtklubu Brno. O pouhých šest bodů vyhrál Viktor Teplý před svým bratrem Ondřejem Teplým. Oba závodí v olympijské třídě ILCA 7 a oba se snaží o kvalifikaci na OH 2024 v Paříži. Oba mají rodinu, ale díky toleranci a podpoře manželek olympijskou přípravu stále zdolávají na jedničku. „Není to jednoduché, chtěl bych poděkovat své ženě Barče, která všechno parádně zvládá, když jsem pryč. Takže můžu trénovat naplno,“ přiznal Viktor.

Kategorie ženy

Mezi ženami zvítězila stejně jako vloni Alessia Palanti z YC CERE, která se narodila a žije v Itálii. Nyní trénuje na Sardinii. Od roku 2021 závodí v olympijské třídě ILCA 6. Jejím největším letošním úspěchem je osmé místo na juniorském MS do 21 let. Stále se zlepšuje,je velkou nadějí pro kvalifikaci na OH 2024.

Druhá byla stejně jako vloni windsurfařka Barbora Švíková, také z YC CERE, která velmi úspěšně závodí na iQFoilu. Ač ještě juniorka, úspěšně se prosazuje i v seniorské kategorii. I nejím cílem je kvalifikace na OH 2024.

Kategorie juniorky

Vítěznou jachtařkou roku se stala Kristýna Piňosová.

Odkazy do noveho okna

jachtař roku1

jachtař roku1 

Detailní náhled

jachtař roku2

jachtař roku2 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem