Ministerstvo vnitra České republiky  

Přejdi na

Moderní úřad


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Adam Ťoupalík třetí na Tour of Malopolska

Cyklista stáje Elkov Kasper Adam Ťoupalík vybojoval v etapovém závodě v Malopolsku celkové 3. místo a dres pro nejlepšího sprintera. V etapách se dvakrát prosadil na 2. pozici a z polské tour si přiváží cenných 31 UCI bodů. Těch už letos český silničář nasbíral celkem 182. 

Ťoupalík zahájil Tour of Malopolska kategorie UCI 2.2 druhým místem v prologu, na které navázal 7. příčkou v první etapě. „Prolog byl jednoduchý, bez těžších technických pasáží. Hned od startu to bylo do kopce a člověk si musel rozvrhnout síly a vydržet necelé tři minuty na doraz,“ komentoval Adam Ťoupalík úvod tour.

Mezi polskou Wieliczkou a Nowym Targem se odehrála 2. etapa závodu, ve které na peloton čekalo 150 kilometrů s třemi vrchařskými prémiemi. „Závěr etapy byl hodně na větru, a tak jsem to chtěl zkusit. Naštěstí i Dán Hansen, který byl se mnou v úniku, spolupracoval a podařilo se nám vytvořit desetivteřinový náskok. V posledním kilometru jsme taktizovali a v úplném závěru byl Dán lepší,“ shrnul průběh 2. etapy Tour of Malopolska opět druhý cyklista.

Poslední etapa měla rozhodnout o celkovém vítězi tour. Etapa se jela na trati Jablonka–Przehyba s délkou 125 kilometrů a kopcovitým profilem se závěrečným osmikilometrovým stoupáním. Rozhodovalo se dle očekávání právě v posledním kopci, ve kterém nastoupil Maďar Dina. „Zkusil jsem to s ním, ale nešlo to. Celkově jsem ale třetí, a navíc jsem vyhrál bodovací soutěž, takže závod za sebe hodnotím kladně,“ hodnotil své vystoupení v Polsku Adam Ťoupalík.

Adam Ťoupalík Foto Elkov Kasper (1).jpg

vytisknout  e-mailem