Bezpečnostní výzkum  

Přejdi na

Státní služba  


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Setkání s partnery v oblasti bezpečnostního výzkumu

V reprezentačním areálu Spiritka v Praze se dne 19. listopadu 2021 pod přísnými hygienickými opatřeními uskutečnilo každoroční setkání s partnery Ministerstva vnitra v oblasti bezpečnostního výzkumu. Zúčastnili se ho nejenom zástupci ústředních orgánů státní správy, či experti z řad bezpečnostních sborů a profesních asociací, ale i příjemci finanční podpory podpořených projektů. 

Přítomné hosty přivítal Pavel Vařeka, ředitel kanceláře 1. náměstka ministra vnitra pro řízení sekce vnitřní bezpečnosti a policejního vzdělávání, který poděkoval za dosavadní spolupráci napříč všemi rezorty.

Dále shrnul úkoly, které se podařily za loňský rok i přes nelehkou pandemickou situaci úspěšně zrealizovat, ať už se jednalo o vyhlášení veřejných soutěží (jedna z nich byla zaměřena na boj proti epidemiologickým hrozbám) nebo realizaci první identifikace výzkumných potřeb ústředních orgánů státní správy programu SecPro, popř. přípravu nového programu bezpečnostního výzkumu OPSEC.

Závěrem vyzdvihl i práci těch, kteří se aktivně podílejí na tvorbě vynikajících výsledků realizovaných v rámci programů bezpečnostního výzkumu Ministerstva vnitra.

V první části setkání se účastnici měli možnost seznámit s novými směry rozvoje a strategie v oblasti bezpečnostního výzkumu, rovněž se stavem a průběhem realizovaných programů či s příležitostmi v oblasti mezinárodní spolupráce.

Druhá část byla tradičně zaměřena na výsledky podpořených projektů bezpečnostního výzkumu a jejich praktického využití. Konkrétně se jednalo o projekty:

  • Originál, nebo padělek? Forenzní možnosti analýzy moderního umění
    (podpořený projekt „Komplexní instrumentální metodika pro posuzování pravosti výtvarných děl, databáze materiálů barevných vrstev 20. století“)
  • RAMESIS – systém monitorování radiační situace v České republice
    (podpořený projekt „Radiační měřící síť pro instituce a školy k zajištění včasné informovanosti a zvýšení bezpečnosti občanů měst a obci“)
  • Osobní bezpečnostní dohledový systém pro podporu výcviku a zásahu jednotek IZS
Odkazy do noveho okna

Foto 01.jpg

Foto 01.jpg 

Detailní náhled

Foto 02.jpg

Foto 02.jpg 

Detailní náhled

Foto 03.jpg

Foto 03.jpg 

Detailní náhled

Foto 04.jpg

Foto 04.jpg 

Detailní náhled

Foto 05.jpg

Foto 05.jpg 

Detailní náhled

Foto 06.jpg

Foto 06.jpg 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem