Bezpečnostní výzkum  

Přejdi na

Státní služba  


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Setkání s partnery v oblasti bezpečnostního výzkumu

V reprezentačním areálu Spiritka v Praze se dne 27. února 2020 uskutečnilo každoroční setkání s partnery Ministerstva vnitra v oblasti bezpečnostního výzkumu. Zúčastnili se ho nejenom zástupci ústředních orgánů státní správy, či experti z řad bezpečnostních sborů a profesních asociací, ale i příjemci finanční podpory a koncoví uživatelé výsledků z podpořených projektů. 

Přítomné hosty přivítal ředitel odboru bezpečnostního výzkumu a policejního vzdělávání Petr Novák, který poděkoval za dosavadní spolupráci napříč všemi rezorty. Dále zrekapituloval úkoly, které se podařily za loňský rok úspěšně zrealizovat, ať už v podobě 63 nově podpořených projektů ve třetí veřejné soutěži Programu VI nebo realizace třetí identifikace výzkumných potřeb ústředních orgánů státní správy v Programu VH, popř. spuštění nového webového portálu bezpečnostního výzkumu.

V první části programu se účastnici měli možnost seznámit s novými směry rozvoje a strategie v oblasti bezpečnostního výzkumu, rovněž se stavem a průběhem realizovaných programů nebo s příležitostmi v oblasti mezinárodní spolupráce.

Druhá část setkání byla zaměřena na výsledky podpořených projektů v rámci programů bezpečnostního výzkumu a jejich využití. Příjemci projektu a koncoví uživatelé (ti, kteří využívají výsledky v praxi) se podělili o své zkušenosti. Konkrétně se jednalo o projekty:

  • Technické řešení a technologie dekontaminace chem., biol. a radioakt. látek v dopravní infrastruktuře, modelově pražské metro
  • Výzkum detekce improvizovaných výbušin psy
  • Moderní prostředky pro boj s kybernetickou kriminalitou na Internetu​ nové generace


Více informací o těchto projektech lze nalézt v sekci Podpořené projekty.

vytisknout  e-mailem