Bezpečnostní výzkum  

Přejdi na

Státní služba  


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Výsledky ceny ministra vnitra za mimořádné výsledky v oblasti bezpečnostního výzkumu, experimentálního vývoje a inovací za rok 2011

Ministr vnitra Jan Kubice udělil dne 5. prosince 2011 historicky první Cenu za mimořádné výsledky dosažené v oblasti bezpečnostního výzkumu.

Cenu získal řešitelský tým z Institutu ochrany obyvatelstva Lázně Bohdaneč GŘ HZS za výsledky dosažené v projektu „Výzkum nových principů a metod v rámci opatření ochrany obyvatelstva, krizového řízení a zvýšení připravenosti IZS v případě možných účinků chemických, radiačních a jaderných zbraní a jiných nebezpečných látek. Bezpečnostní výzkum v rámci bezpečnostního systému CR, predikce budoucích změn bezpečnostního prostředí a jejich dopad na bezpečnostní politiku“ (VD20062010A06). Projekt byl realizován mezi lety 2006 a 2010.

V rámci tohoto projektu byla realizována řada významných výsledků. Mezi ně mimo jiné patří odhad následků kontaminace pražského metra v důsledku teroristického útoku, zkušební komora OKNOFEST, dětský ochranný vak, metodika stanovení plošné aktivity radionuklidů v půdě a ovzduší a souprava pro stanovení bojových otravných látek v mobilní chemické laboratoři. Výsledky byly aplikované do praxe a přispívají ke zvýšení úrovně a efektivity složek integrovaného záchranného systému.

vytisknout  e-mailem