Bezpečnostní výzkum  

Přejdi na

Státní služba  


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Informace pro příjemce - vyplácení podpory v roce 2022

Z důvodu rozpočtového provizoria Ministerstvo vnitra nemělo dostatek finančních prostředků na realizaci transferů na řešení projektů bezpečnostního výzkumu. 

K 1. březnu 2022 již má MV OBVV dostatečné finanční prostředky na realizaci transferů ve výši cca 1/4 rozpočtu projektů, jejichž realizace byla zahájena před 1. lednem 2022.

V tyto dny také dáváme pokyny všeobecné účtárně k realizaci těchto transferů.

Po dobu rozpočtového provizoria poskytovatel podporu na bezpečnostní výzkum, Ministerstvo vnitra, odbor bezpečnostního výzkumu a policejního vzdělávání, bude postupovat následujícím způsobem:

  • (1)     MV nemůže poskytovat účelovou podporu - dotace na řešení projektů bezpečnostního výzkumu, ani nemůže poskytovat institucionální podporu - dotace na rozvoj výzkumných organizací bezpečnostního výzkumu, které jsou organizačními složkami státu: Institut pro kriminologii a sociální prevenci, Institut ochrany obyvatelstva Lázně Bohdaneč, Technický ústav požární ochrany, Kriminalistický ústav, Národní archiv, Policejní akademii České republiky, Státní oblastní archiv v Praze (§ 9 odst. 2, 3, 5 a 6 zák. 218/2000 Sb. o rozpočtových pravidlech). Nelze v rámci OSS provádět rozpočtová opatření. Dotčené OSS byly o tomto postupu informovány.
  • (2)     MV nemůže poskytovat účelovou podporu - dotace na řešení projektů bezpečnostního výzkumu, jejichž řešení začíná od 1. ledna 2022 (§ 10 odst. 1 první věta zák.130/2002 Sb., o podpoře výzkumu, experimentálního vývoje a inovací z veřejných prostředků a contrario). Fakticky se jedná o smlouvy z veřejných soutěží programů IMPAKT 1 (2. soutěž, umělá inteligence, 12 projektů) a SECTECH (25 projektů). Bude zahájeno financování bez zbytečného odkladu po skončení rozpočtového provizoria.
  • (3)     MV může pouze omezeně, v maximální výši 1/12 na kalendářní měsíc celkových výdajů stanovených na rok 2022, začít poskytovat účelovou podporu – dotace na řešení projektů bezpečnostního výzkumu, jejichž řešení bylo zahájeno před 31. prosincem 2021, vyjma organizačních složek – viz bod 1 (§ 10 druhá věta odst. 1 zák. 130/2002 Sb., o podpoře výzkumu, experimentálního vývoje a inovací z veřejných prostředků; § 9 odst. 2, 3, 5 a 6 zák. 218/2000 Sb. o rozpočtových pravidlech). Po ukončení kontroly roční zprávy.
  • (4)     MV může pouze omezeně, v maximální výši 1/12 na kalendářní měsíc celkových výdajů stanovených na rok 2021, začít poskytovat institucionální podporu – dotace na dlouhodobý rozvoj výzkumných organizací bezpečnostního výzkumu, které nejsou organizačními složkami státu: Státní ústav jaderné, chemické a biologické ochrany, Státní ústav radiační ochrany (§ 10 druhá věta odst. 1 zák. 130/2002 Sb., o podpoře výzkumu, experimentálního vývoje a inovací z veřejných prostředků; § 9 odst. 2, 3, 5 a 6 zák. 218/2000 Sb. o rozpočtových pravidlech). Po ukončení roční zprávy.

vytisknout  e-mailem