Odbor azylové a migrační politiky  

Přejdi na

Státní služba  


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Podpora tradičních sportovních spolků. Ministerstvo bude spolupracovat s organizacemi Sokol a Orel

Podpora sportovních a výchovných aktivit dětí a mládeže či posilování společenské odolnosti a hodnot svobodné demokratické společnosti. To je předmětem memoranda, které podepsalo Ministerstvo vnitra s organizacemi Orel a Sokol. 

Ministr vnitra Vít Rakušan dnes, 1. prosince 2023, podepsal memorandum o vzájemné spolupráci s představiteli České obce sokolské a spolkem Orel. Cílem spolupráce s těmito sportovními organizacemi s bohatou historií je pomoci nejen se zvyšováním zdatnosti české společnosti, ale i se získáváním dalších dovedností využitelných v mnoha oblastech lidského života. Chceme přispět k tomu, aby naše společnost byla zdravá, vzdělaná a odolná vůči všem moderním hrozbám. Proto chceme podporovat aktivity těchto spolků, které u nás mají dlouholetou tradici, a to například zapojením našich expertů, policistů či hasičů do vzdělávacích aktivit nebo jim pomoci s osvětovými a informačními akcemi přispívajícími ke zvyšování společenské odolnosti,“ uvedl ministr vnitra Vít Rakušan.

Iniciátorem těchto společných aktivit mezi Ministerstvem vnitra a organizacemi Sokol a Orel je místopředseda poslanecké sněmovny Parlamentu ČR Jan Bartošek. Ten uvedl, že považuje spolupráci obou spolků s ministerstvem za zcela zásadní. „Jde o velkou příležitost pro obě strany. Samotný podpis memoranda ale stačit nebude. Až reálná práce v rámci této dohody bude potřebným spojením potenciálu a zkušeností a pevně věřím, že přinese ovoce,“ řekl Jan Bartošek. 

Ministerstvo vnitra podpisem memoranda potvrdilo, že podpoří volnočasové, vzdělávací i sportovní aktivity obou spolků. „Společnými silami můžeme mnohem lépe zvyšovat povědomí společnosti o důležitosti fyzické zdatnosti,“ řekla po podpisu memoranda starostka České obce sokolské Hana Moučková. Kromě těchto aktivit je ministerstvo připraveno pomoci i s přípravou informačních a výukových materiálů týkajících se například připravenosti na krizové situace či zvyšování psychické a fyzické kondice. „Ve spolupráci s ministerstvem chceme zvyšovat nejen připravenost našich členů na krizové události, ale chceme společně posilovat i dobrý vztah k naší vlasti. Vítáme možnost využít možností, které ministerstvo má, k rozšíření našich akcí zvláště pro děti a mládež,“ doplnil starosta spolku Orel Stanislav Juránek.


Klára Dlubalová
odbor komunikace Ministerstva vnitra

Odkazy do noveho okna

Podpis 1.jpg

Podpis 1.jpg 

Detailní náhled

Podpis 2.jpg

Podpis 2.jpg 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem