Státní služba  

Přejdi na

Státní služba  


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Vyhlášení termínů běhů programu Erasmus for Public Administration

Začínáte s evropskou agendou a rádi byste poznali, jak funguje Evropská unie? 

Jedná se o jarní běh ve dnech 6. – 16. března 2018 a letní běh ve dnech 5. – 15. června 2018.

V rámci krátkodobé stáže (v rozsahu 8,5 dne) organizované Evropskou komisí se seznámíte se základním chodem institucí EU a jejich rozhodovacími mechanismy. Budete mít také možnost nahlédnout do zákulisí práce úředníků v Evropské komisi nebo další instituci EU, a to v části stáže zvané job-shadowing (navštívíte instituci EU nebo generální ředitelství Evropské komise, se kterými přímo na Vašem úřadu spolupracujete). Česká republika má pro rok 2018 k dispozici pouze 4 místa, tj.  1 - 2 účastníci/běh.

Pokud jste státní zaměstnanec nebo zaměstnanec veřejné správy, Vámi vykonávána agenda se týká problematiky Evropské unie, jste občanem České republiky a máte ukončené vysokoškolské vzdělání, jste ve veřejné správě zaměstnán minimálně 6 měsíců a maximálně 5 let ke dni nástupu na stáž a aktivně komunikujete především v angličtině, tak je tato stáž určena přímo pro Vás.

Vyhlašujeme nové běhy stáží Erasmus for Public Administration pro rok 2018

Stáže se však nemůžete zúčastnit, pokud jste již v minulosti podobnou stáž absolvoval nebo jste byl zaměstnán v některé z institucí EU.

Co Vám bude z EU hrazeno?
Součástí hrazených nákladů programu je ubytování se snídaní v Bruselu, Lucemburku a Štrasburku, jeden oficiální oběd/večeře a cesta z Bruselu do Lucemburku a Štrasburku autobusem. Evropská komise neposkytuje stravné a kapesné. Všechny náklady (kromě výše uvedených) jdou k tíži úřadu, který Vás vyšle na zahraniční služební/pracovní cestu.

Přihlásit se na stáž Erasmus for Public Administration můžete prostřednictvím Ministerstva vnitra, sekce pro státní službu, na e-mailové adrese: jana.mazakova@mvcr.cz, a to do 22. listopadu 2017. 

 případě zájmu o stáž vyplňte žádost v AJ  (Europass CV, doc, 60 kB) a označte, pro který z běhů programu přihlášku zasíláte, nezapomeňte pro část job-shadowing uvést nejen generální ředitelství a příp. instituci EU, ale také detailní popis agendy, kterou ve svém domovském úřadu vykonáváte, aby bylo možné správně posoudit Vaše umístění. Tato informace je při hodnocení žádosti považována za velmi důležitou.

Berte na vědomí, že jednou podaná žádost je závazná, její obsah nelze měnit ani doplňovat. Posuzovány budou pouze přihlášky, které budou obdrženy v řádném termínu.

Ministerstvo vnitra zpracovává osobní údaje uchazeče tak, že ve smyslu § 11 odst. 1 a 2 zákona č. 101/2000 Sb., o ochraně osobních údajů, ve znění pozdějších předpisů, zasílá jeho životopis (CV Europass) Stálému zastoupení České republiky při Evropské unii, a to za účelem účasti uchazeče ve výběrovém řízení. Uchazeč má právo na přístup k osobním údajům, právo na opravu osobních údajů, a další práva dle § 21 zákona o ochraně osobních údajů. Poskytování osobních údajů o uchazeči je povinné tehdy, pokud se uchazeč přihlásí do výběrového řízení na stáž Erasmus for Public Administration.

vytisknout  e-mailem