Státní služba  

Přejdi na

Státní služba  


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Urychlujeme proces implementace služebního zákona

Ministerstvo vnitra dnes odeslalo část dokumentů, které si od České republiky vyžádala Evropská komise. Reagujeme tak na neformální požadavek urychlit proces implementace služebního zákona v České republice. 

Začátkem ledna se uskutečnilo jednání se zástupci Evropské komise. Na tomto prvním jednání česká strana poskytla předběžné odpovědi na otázky, které Komise zaslala ještě před zahájením dialogu. Ty se týkaly rozsahu působnosti zákona, principů a hlavních hodnot, stability státní služby, přijetí do státní služby, resp. úřednických zkoušek, odměňování a časového plánu implementace. Dnes jsme Komisi tyto komplexní písemné odpovědi odeslali.
 
V dalších týdnech se uskuteční jednání expertní skupiny. Na tomto jednání bude česká strana informovat Komisi o stavu implementace a prováděcích předpisech. O závěrech jednání bude informována vláda.
 
V dopise z minulého týdne, adresovaného prvnímu náměstkovi ministra vnitra Jiřímu Nováčkovi, vyjádřil ředitel Peter Stub Jørgensen, GŘ pro zaměstnanost, sociální věci a sociální začleňování, uspokojení nad jednáním s českou stranou. Komise uvítala otevřenost zástupců České republiky při poskytování odpovědí na otázky ke služebnímu zákonu.
 
 
Lucie Nováková
ředitelka odboru tisku a public relations

 

vytisknout  e-mailem