Státní služba  

Přejdi na

Státní služba  


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Služební předpis náměstka ministra vnitra pro státní službu č. 3/2022, o údajích zveřejňovaných v rámci výběrových řízení

Byl zveřejněn nový služební předpis náměstka ministra vnitra pro státní službu č. 3 ze dne 20. prosince 2022, o údajích zveřejňovaných v rámci výběrových řízení. 

Tento služební předpis byl připraven na základě zmocnění uvedeného v § 24 odst. 8 zákona o státní službě, ve znění zákona č. 384/2022 Sb., podle kterého náměstek pro státní službu (nejvyšší státní tajemník) stanoví služebním předpisem rozsah údajů o služebním místě, které má být na základě výběrového řízení obsazeno, a další údaje, které musí obsahovat oznámení o vyhlášení výběrového řízení nebo které musí služební orgán zveřejnit způsobem umožňujícím dálkový přístup. Cílem služebního předpisu je sjednotit praxi služebních orgánů při vyhlašování výběrových řízení tak, aby údaje, které jsou v souvislosti s vyhlášením výběrového řízení na obsazení volného služebního místa zveřejňovány, byly stejného nebo obdobného rozsahu napříč státní službou.

Souběžně se služebním předpisem je zveřejněn materiál podle jeho čl. 5 odst. 2 s názvem "Podmínky výkonu služby stanovené zákonem o státní službě". Zveřejněný materiál mohou využít služební úřady, jež jsou povinny zveřejňovat údaje o podmínkách výkonu služby na svých internetových stránkách, na něž odkazují v oznámení o vyhlášení výběrového řízení. Materiál mohou buď zveřejnit na svých internetových stránkách, nebo mohou odkázat na internetové stránky sekce pro státní službu.

  

vytisknout  e-mailem