Státní služba  

Přejdi na

Státní služba  


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Nový běh stáže Erasmus

Začínáte s evropskou agendou a rádi byste poznali, jak funguje Evropská unie? 

Vyhlašujeme nový běh stáže Erasmus for Public Administration pro podzim 2018

Tento běh se uskuteční v termínu 16. - 26. října 2018. Česká republika má k dispozici 1 místo.

V rámci krátkodobé stáže (v rozsahu 8,5 dne) organizované Evropskou komisí se seznámíte se základním chodem institucí EU a jejich rozhodovacími mechanismy. V části stáže zvané job-shadowing budete mít také možnost přímo nahlédnout do zákulisí práce úředníků v Evropské komisi nebo v další instituci EU a získat nové kontakty.

Kdo se může přihlásit?

  • Pokud jste občan České republiky s ukončeným vysokoškolským vzděláním a zároveň státní zaměstnanec nebo další zaměstnanec veřejné správy, Vaše agenda se týká problematiky Evropské unie a umíte aktivně komunikovat v cizím jazyce (především angličtině).

  • Je třeba, abyste byl/a ve veřejné správě zaměstnán/a minimálně 6 měsíců a maximálně 5 let k datu podávání žádostí, tj. 14. června 2018 - délka praxe se vztahuje k současnému zaměstnání ve veřejné správě, či k celkové době zařazení na služební místo či jmenování na služební místo.

  • Stáže se nemůžete zúčastnit, pokud jste již v minulosti podobnou stáž absolvoval/a nebo jste byl/a zaměstnán/a v některé z institucí EU.
     

Co je job-shadowing?

Jedná se o část stáže, během které budete mít možnost navštívit vybraný útvar instituce EU, se kterým přímo z vysílajícího úřadu spolupracujete.

V části žádosti (Europass CV), která se týká job-shadowing, je nutné uvést nejen vybraný útvar instituce EU, ale také detailní popis agendy, kterou ve svém domovském úřadu vykonáváte, aby bylo možné správně posoudit Vaše umístění. Čím detailnější a propracovanější informace, tím máte větší šanci uspět. Tato informace je při posuzování žádosti považována za velmi důležitou.
 

Jaké jsou finanční náklady?

Evropská komise neposkytuje stravné a kapesné. Z programu Vám bude hrazeno ubytování se snídaní v Bruselu, Lucemburku a Štrasburku, jeden oficiální oběd/večeře, cesta z Bruselu do Lucemburku a Štrasburku autobusem. Všechny ostatní náklady jdou k tíži úřadu, který Vás vysílá na zahraniční služební / pracovní cestu.

V případě zájmu o stáž Erasmus for Public Administration vyplňte žádost v AJ (CV Europass). Přihlášku zašlete elektronicky na Ministerstvo vnitra, odbor vzdělávání a mezinárodní spolupráce ve státní službě, na e-mailovou adresu sarka.vagnerova@mvcr.cznejpozději do 14. června 2018.

Berte na vědomí, že jednou podaná žádost je závazná, její obsah nelze měnit ani doplňovat a uchazeči nebudou vyzýváni k doplnění chybějících informací. Posuzovány budou pouze přihlášky, které budou obdrženy v řádném termínu.

Ministerstvo vnitra zpracovává osobní údaje uchazeče tak, že ve smyslu § 11 odst. 1 a 2 zákona č. 101/2000 Sb., o ochraně osobních údajů, ve znění pozdějších předpisů, zasílá jeho životopis (CV Europass) Stálému zastoupení České republiky při Evropské unii, a to za účelem účasti uchazeče ve výběrovém řízení. Uchazeč má právo na přístup k osobním údajům, právo na opravu osobních údajů, a další práva dle § 21 zákona o ochraně osobních údajů. Poskytování osobních údajů o uchazeči je povinné tehdy, pokud se uchazeč přihlásí do výběrového řízení na stáž Erasmus for Public Administration.

  

vytisknout  e-mailem