Státní služba  

Přejdi na

Státní služba  


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Novelizace vyhlášky o podrobnostech úřednické zkoušky

Vyhláška č. 124/2018 

Dne 22. 6. 2018 byla ve sbírce zákonů jako částka 62 (pdf, 337 kB) publikována vyhláška č. 124/2018, kterou se mění vyhláška č. 162/2015 Sb., o podrobnostech úřednické zkoušky.
 
Předmětná novela s účinností k 1. 8. 2018 mimo jiné zkracuje čas na konání obecné části úřednické zkoušky z 60 minut na 30 minut a zvyšuje požadované skóre pro úspěšnost v této části úřednické zkoušky ze stávajících 22 na 23 správně zodpovězených otázek. Dále také omezuje možnost použití nekomentovaného úplného znění mezinárodních smluv a právních a služebních předpisů pouze na přípravu k vykonání zvláštní části úřednické zkoušky. Novela zejména výrazně mění znění přílohy č. 2, obsahující výčet mezinárodních smluv, právních předpisů a služebních předpisů, usnesení vlády a jiných dokumentů a požadavků pro tvorbu zkušebních otázek ke zvláštní části úřednické zkoušky, částečně však v návaznosti na legislativní změny v nezbytně nutném rozsahu mění i přílohu č. 1, obsahující výčet mezinárodních smluv, právních předpisů a služebních předpisů pro tvorbu zkušebních otázek k obecné části úřednické zkoušky.
 
V návaznosti na změny provedené v příloze č. 1 a příloze č. 2 vyhlášky o podrobnostech úřednické zkoušky bude následovat zveřejnění nového seznamu zkušebních otázek k obecné části úřednické zkoušky (obměněny budou pouze zkušební otázky bezprostředně dotčené novelizací přílohy č. 1) a pro dotčené obory státní služby též zveřejnění seznamu zkušebních otázek a seznamu odborné literatury ke zvláštní části úřednické zkoušky, vše s účinností k 1. 8. 2016.

vytisknout  e-mailem