Státní služba  

Přejdi na

Státní služba  


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Informace o vyhlášení dalšího ročníku cen veřejné služby OSN - United Nations Public Service Awards

Organizace Spojených Národů (dále jen "OSN") vyhlašuje další ročník cen veřejné služby United Nations Public Service Awards (dále jen "UNPSA"). 

Ceny jsou udělovány institucím veřejné správy (na ústřední, regionální nebo místní úrovni) za inovativní řešení a excelentní výkon veřejné služby, přispívající k naplňování Cílů udržitelného rozvoje (tzv. SDGs) spojené s Agendou 2030. Může jít také o aktivitu realizovanou v partnerství s podnikatelským sektorem, občanskou společností, akademickou sférou apod., avšak nominovanou musí být instituce veřejné správy.

Ceny ročníku 2018 budou uděleny ve třech tematických kategoriích:

  1. Reaching the poorest and most vulnerable through inclusive services and partnerships;
  2. Making institutions inclusive and ensuring participation in decision-making;
  3. Promoting gender responsive public services to achieve the SDGs.
     

Pro Českou republiku je nejzajímavější kategorie druhá, která má mnoho společného s prioritou předsednictví České republiky v Hospodářské a sociální radě OSN (ECOSOC). Nosným tématem je totiž účast na veřejném životě jako prostředku a cesty k vytváření a posilování udržitelné, odolné a inkluzívní společnosti.

Přihlášky mají být podány do 7. února 2018 prostřednictvím internetových stránek https://publicadministration.un.org/en/UNPSA, kde naleznete další informace k UNPSA.

V přihlášce nominované instituce a její aktivity by měly čitelně figurovat naplnění tematické kategorie, inovace ve veřejné správě a souvislost s Agendou 2030 pro udržitelný rozvoj.

Vzhledem ke krátké lhůtě pro přihlášení Sekretariát OSN potvrdil, že pokud je základ přihlášky podán do daného termínu, lze spolu s tímto požádat o odklad dodání některých dokumentů (např. doporučujících dopisů nezávislých subjektů, potvrzení státních úřadů apod.).

Ceny budou uděleny na Fóru veřejné služby, které se bude konat v letošním červnu v Maroku.

  

vytisknout  e-mailem