Státní služba  

Přejdi na

Státní služba  


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Evropská cena pro veřejný sektor

Informace o možnosti přihlášování na 6. ročník Evropské ceny pro veřejný prostor 

Evropská cena pro veřejný sektor (European Public Sector Award, dále jen "EPSA") je každé dva roky vyhlašována Evropským institutem veřejné správy (European Institute of Public Administration). EPSA je prestižním oceněním pro projekty ve veřejném sektoru. Jejím prostřednictvím jsou identifikovány příklady dobré praxe, které slouží jako cenný zdroj inspirace pro veřejné správy napříč Evropou. Prostřednictvím EPSA mohou instituce veřejné správy v Evropě porovnávat své úspěchy a seznamovat se s úspěchy ostatních institucí. Přihlašování projektů do EPSA je otevřené pro všechny úrovně veřejné správy evropských států.

Aktuálně je vyhlášen 6. ročník EPSA pro rok 2017. Tématem pro tento ročník je "Inovativní veřejný sektor v roce 2017 - Nová řešení komplexních výzev". Ceny budou udělovány ve třech kategoriích:

  • projekty na úrovni evropské či národní (předložené evropskými institucemi a agenturami, nebo suverénními státy) - kategorie 1,
  • projekty na úrovni regionální (předložené vyššími územními samosprávnými celky) - kategorie 2,
  • projekty na úrovni lokální (předložené základními územními samosprávnými celky) - kategorie 3.
     

Přihlášky je možné podávat do 1. května 2017. Vítězné projekty budou vybrány porotou v září tohoto roku a závěrečná ceremonie s předáváním cen proběhne v listopadu tohoto roku v Maastrichtu.

Více informací k EPSA a možnostem přihlášení najdete v přiložených dokumentech a také na webové stránce EPSA - http://www.epsa2017.eu/.

vytisknout  e-mailem