Státní služba  

Přejdi na

Státní služba  


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Evropská cena pro veřejný sektor (EPSA) 2021

Evropský institut veřejné správy (EIPA) vyhlašuje každé dva roky Evropskou cenu pro veřejný sektor (EPSA). Tato cena je udělována nejlepšímu a nejvíce inovativnímu projektu v rámci evropských veřejných správ. 

Účelem této ceny je sdílení dobré praxe a podpora inovativních projektů napříč evropskými veřejnými správami. Oficiálními partnery Evropské ceny pro veřejný sektor 2021 je Evropská komise, Rakousko, Maďarsko, Itálie, Lucembursko a Nizozemsko.

Všechny instituce veřejného sektoru na regionální, národní nebo lokální úrovni mohou přihlásit své projekty, a to do 3. května 2021. Tématem letošního ročníku je "Budování lepší Evropy pro občany". Cílem je ocenit veřejné správy, které nalezly nová řešení v oblasti poskytování veřejných služeb a tvorby politiky pro stále obtížnější výzvy, kterým veřejný sektor v současné době čelí.

Soutěžní projekt veřejné správy musí být přihlášen do jedné z následujících tří kategorií:

  • Digitální veřejná správa.
  • Zelená veřejná správa.
  • Inovativní veřejná správa.
     

V každé kategorii budou oceněny první tři nejlepší projekty a další vybrané projekty obdrží Certifikát dobré praxe.

Odkaz na online přihlášení naleznete na webových stránkách https://www.epsa2021.eu/. Podrobnější informace Vám taktéž sdělí Mgr. Alžběta Turková, Ph.D. (974 818 242, alzbeta.turkova@mvcr.cz).

  

vytisknout  e-mailem