Státní služba  

Přejdi na

Státní služba  


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Dodatek ke Kolektivní dohodě vyššího stupně

Dne 30. července 2021, na základě usnesení vlády z téhož dne č. 704, podepsali zástupci Odborového svazu státních orgánů a organizací, Českomoravského odborového svazu civilních zaměstnanců armády, Odborového svazu zdravotnictví a sociální péče ČR, Českomoravského odborového svazu pracovníků školství a Asociace samostatných odborů ČR na straně jedné a předseda vlády na straně druhé dodatek k aktuálně účinné Kolektivní dohodě vyššího stupně. 

Na základě tohoto dodatku, který je účinný dnem podpisu smluvních stran a uzavírá se na dobu do 31. prosince 2021, poskytnou služební úřady státním zaměstnancům, kteří byli očkováni proti onemocnění covid-19 a tuto skutečnost doloží indispoziční volno nad rámec indispozičního volna poskytovaného podle Kolektivní dohody vyššího stupně, a to v případě jednodávkového schématu očkování v rozsahu 2 dnů a v případě dvoudávkového schématu v rozsahu 1 dne za každou aplikovanou dávku.

Kolektivní dohoda vyššího stupně je závazná pro všechny služební úřady a nároky z ní vznikají všem státním zaměstnancům.

  

vytisknout  e-mailem