Odbor azylové a migrační politiky  

Přejdi na

Státní služba  


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Pověřenec pro ochranu osobních údajů

Ministerstvo vnitra na základě konzultace s Úřadem pro ochranu osobních údajů již v odezvě na aktuální poptávku vydalo Metodické doporučení k činnosti obcí k organizačně-technickému zabezpečení funkce pověřence pro ochranu osobních údajů podle obecného nařízení o ochraně osobních údajů v podmínkách obcí. Pověřenec pro ochranu osobních údajů dohlíží na systém ochrany osobních údajů. Jeho povinností je poskytovat poradenství správcům a zpracovatelům, kteří se podílejí na zpracování osobních údajů, o jejich povinnostech v oblasti ochrany osobních údajů. Pověřenec je rovněž kontaktní osobou pro dozorový orgán, kterým je Úřad pro ochranu osobních údajů, jakož i pro jednotlivce, k nimž se osobní údaje vztahují (tj. subjekty osobních údajů). Pověřenec však nerozhoduje o nastavení systému zpracování osobních údajů u správce, ani za ně nezodpovídá.

Ministerstvo vnitra dále zveřejnilo vzorový obsah pracovní náplně pověřence pro ochranu osobních údajů podle čl. 37 a násl. GDPR a vzor smlouvy o poskytování činnosti pověřence obcí jiné obci, které je možné najít v části Vzorové dokumenty.


Ministerstvo vnitra připravilo Metodické doporučení k problematice pověřenců pro ochranu osobních údajů ve služebních úřadech.

  

vytisknout  e-mailem