Centrum proti hybridním hrozbám  

Přejdi na

Státní služba  


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Setkání s experty z Evropského centra excelence pro boj s hybridními hrozbami

Setkání českých resortních expertů s experty z Evropského centra excelence pro boj s hybridními hrozbami v Helsinkách 

CTHH zorganizovalo studijní návštěvu pro experty na hybridní hrozby a strategickou komunikaci z vybraných českých resortů a institucí do Finska. Účastníci, mimo jiné z tiskových a bezpečnostních útvarů Úřadu vlády, Ministerstva vnitra, Ministerstva obrany či Ministerstva zahraničních věcí, Národního úřadu pro kybernetickou a informační bezpečnost, Policie ČR a Hasičského záchranného sboru ČR, tak měli unikátní příležitost probrat témata týkající se hybridních hrozeb a fungování systému strategické komunikace se svými finskými protějšky. K tomu účelu bylo uskutečněno setkání s finskými odborníky na strategickou komunikaci z Úřadu vlády a z Centra excelence (CoE) pro boj s hybridními hrozbami v Helsinkách. Právě k tomuto centru excelence Česká republika přistoupila jakožto 16. člen 21. května tohoto roku.

Jaká je náplň činnosti centra excelence?
Centrum excelence se zaměřuje na podporu spolupráce, analytické činnosti, sdílení know-how a výměnu zkušeností za účelem vybudovat a posílit odolnost jeho členů proti hybridním hrozbám. Zároveň propojuje experty z členských států do tzv. zájmových komunit (communities of Interest, CoI). Tyto skupiny jsou koordinovány centrem excelence a slouží jednak k vyměňování znalostí a zkušeností v rámci daných témat mezi členy, jednak k tvorbě odborných materiálů a publikací. V rámci těchto skupin také probíhají pravidelná školení a cvičení na vybrané téma pro členské státy. Česká republika se plánuje aktivně zapojit do činností zájmových skupin a posílit tak spolupráci České republiky s dalšími členskými státy v oblasti hybridních hrozeb a strategické komunikace.

Více informací o Evropském centru excelence (CoE) pro boj s hybridními hrozbami k činnosti, plánovaných akcích a publikacích najdete na oficiální stránce (v angličtině): https://www.hybridcoe.fi/

vytisknout  e-mailem 

MVČR 
internetové stránky Policie ČR