Ministerstvo vnitra České republiky  

Přejdi na

Efektivní veřejná správa


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Inspekce ministra vnitra ukončila akci "LUMÍR"

Inspekce ministra vnitra podala návrh na zahájení trestního stíhání dvou podezřelých policistů z Okresního ředitelství Policie České republiky Praha - venkov, kteří jsou zařazeni na oddělení dopravních nehod, dále na jednoho strážníka Obecní policie Průhonice a dvou civilních osob. Tyto osoby jsou podezřelé z trestného činu pojistného podvodu spáchaného ve spolupachatelství. 

V březnu 2008 pracovníci Inspekce ministra začali šetřit a dokumentovat protiprávní jednání podezřelých osob. Vyhodnocením důkazních materiálu bylo zjištěno 9 případů pojistného podvodu. Podezřelí po celém území České republiky fingovali dopravní nehody nebo vloupání do vozidel a následně uplatňovali pojistné plnění. Jednalo se o dražší osobní automobily značek Audi, Volkswagen a Škoda, kdy tyto úmyslně poškodili nebo demontovali dražší komponenty, a poté naaranžovali dopravní nehody nebo vloupání. Pojišťovny vyplatily částku cca 1 900 000,- Kč.

Spisový materiál s návrhem na zahájení trestního stíhání byl předán státní zástupkyni Obvodního státního zastupitelství pro Prahu 1.

Ředitel Okresního ředitelství Policie České republiky Praha - venkov je o celém případu informován.

  

kpt. Bc. Martina Lídlová
tisková mluvčí Inspekce ministra vnitra

  


26. listopadu 2008

vytisknout  e-mailem