Ministerstvo vnitra České republiky  

Přejdi na

Efektivní veřejná správa


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Avízo – Salcburské fórum – konference ministrů

Dne 24. června 2021 se v Obecním domě v Praze uskuteční výroční setkání ministrů vnitra Salcburského fóra. Setkání organizuje Česká republika, která v prvním pololetí tohoto roku Salcburskému fóru předsedá. V letošním roce si mimo jiné připomínáme 20. výročí od podpisu první společné deklarace Salcburského fóra. 

Dovolujeme si Vás pozvat na tiskovou konferenci ministrů vnitra Česka, Rakouska a Maďarska – Jana Hamáčka, Karla Nehammera, Sándora Pintéra – a šéfa Společné koordinační platformy Berndta Körnera, která se uskuteční v rámci Salcburského fóra ve čtvrtek 24. června 2021 od 13.30 hodin v Obecním domě, nám. Republiky 5, Praha 1.  

Pro účast je nutná akreditace, a to do středy 23. června 2021 do 16:00 hodin na adresu press@mvcr.cz.

Ministři na výroční konferenci proberou zejména budoucí směřování Salcburského fóra, následně by měli schválit nový strategický dokument pro spolupráci v dalších deseti letech. Dále si vymění informace a zkušenosti z pandemie covidu-19 v kontextu schengenské spolupráce. V odpoledním bloku se uskuteční rozšířené hybridní jednání za účasti všech partnerů Společné koordinační platformy k jejímu budoucímu směřování v souvislosti s bojem proti nelegální migraci na východní středomořské a západobalkánské trase.

Co je Salcburské fórum?
Salcburské fórum představuje nejvýznamnější platformu regionální spolupráce v oblasti vnitřních věcí v EU. Fórum má dnes devět členů, vedle Česka, Rakouska a Slovenska jde o Slovinsko, Maďarsko, Polsko, Bulharsko, Rumunsko a Chorvatsko.
 

Informace pro sdělovací prostředky – family photo

Kdy čtvrtek 24. června 2021
Čas 11.30 hod.
Kde na schodišti Obecního domu – nám. Republiky 5, Praha 1

Informace pro sdělovací prostředky – tisková konference

Kdy

čtvrtek 24. června 2021

Čas

13.30 hod.

Kde

nám. Republiky 5, Praha 1

vytisknout  e-mailem