Ministerstvo vnitra České republiky  

Přejdi na

Efektivní veřejná správa


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Závody v Assenu hodnotí Ondra Vostatek pozitivně

O víkendu 22.–24. dubna 2022 se mistrovství světa superbiků přesunulo do holandského Assenu. V kategorii Supersportů měl na této trati premiéru i český jezdec Ondřej Vostatek.  Po celý víkend byl v kontaktu s první patnáctkou, v prvním závodě ho však zastavila technika, ve druhém po velké ztrátě nakonec vybojoval 18. místo. 

Od pátku Ondřej pracoval s týmem na nastavení motocyklu, snažil se naučit novou trať, na které ještě nikdy nejel. Společně s Lukášem Peškem opět ladili ideální stopu a místa pro předjíždění. Postupně v každé jízdě zlepšoval zajetý čas. V sobotní kvalifikaci se mu v první části dařilo podle plánu. Do druhé části kvalifikace se rozhodl tým pro změnu směsi pneumatik. Ondrovi tento typ pneumatik moc nesedl a nakonec obsadil 24. pozici. To ale pomohlo při volbě typu směsi pneumatik pro závod.

V prvním závodě Ondřej dobře odstartoval a od začátku se snažil vybojovat lepší pozici. Ve třetím kole v zatáčce číslo 9 ale došlo k závadě na motoru a úniku oleje z motocyklu a Ondřej tak musel hned v úvodu ze závodu odstoupit. Ve druhém závodě se mu podařilo také dobře odstartovat a v první zatáčce se dostal o několik míst dopředu. Následně došlo ke kontaktu dvou jezdců, kteří havarovali přímo před Ondřejem. Ondra musel vyjet mimo trať a propadl se až na konec závodního pole. Zahájil stíhací jízdu a postupně se probojoval až na 19. pozici. Na dalšího soupeře měl třívteřinovou ztrátu, kterou se mu podařilo stáhnout. Do konce závodu bojoval o 17. místo, ke kterému mu chyběla pouhá desetina vteřiny, dojel tedy osmnáctý.

„Přestože jsme měli smůlu v prvním závodě, hodnotím tento víkend pozitivně. Jel jsem na této trati poprvé a zase jsme se posunuli o kousek dál. Nejen v technice, ale myslím, že i já jsem se dokázal zlepšit. Na motocyklu jsem se cítil dobře. Rád bych poděkoval týmu za společnou práci a Lukášovi za rady, které mi jsou velkým přínosem,“ řekl Ondra Vostatek po závodech.

„Myslím, že to byl povedený víkend. Ondra se s novou tratí popasoval dobře a během víkendu se neustále zlepšoval. Byli jsme v kontaktu s top 15. Škoda té závady v prvním závodě, ale tohle se v motorsportu prostě stává. Ve druhém závodě za mě velká spokojenost. Ondra dokázal zajíždět konstantní časy na kolo, které jela i skupina o desáté místo. Takže víme, na čem ještě musíme zapracovat, a jedeme dál. Sezona je dlouhá,“ dodal Lukáš Pešek na závěr.

Odkazy do noveho okna

Vostatek Ondřej_Assen

Vostatek Ondřej_Assen 

Detailní náhled

Vostatek Ondřej_Assen1

Vostatek Ondřej_Assen1 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem