Ministerstvo vnitra České republiky  

Přejdi na

eGovernment


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Zasedala poradní komise pro výběr policejního prezidenta

Dnes, 18. 1. 2011, zasedla poradní komise ministra vnitra pro výběr policejního prezidenta. Komise posuzovala vhodnost dvou kandidátů, kteří podali žádost (dle zákona o služebním poměru příslušníků bezpečnostních sborů) před výběrovým řízením na funkci policejního prezidenta.  

Jednalo se o žádost o převedení na služební místo policejního prezidenta náměstka policejního prezidenta plk. Ivana Bílka a o žádost o přijetí do služebního poměru na místo policejního prezidenta (podle § 18 odst. 3 zákona) náměstka ministra vnitra pro mezinárodní vztahy Viktora Čecha.
 
Na základě výsledků psychologických vyšetření, jazykových pohovorů a osobních pohovorů řešících problematiku práce policejního prezidenta a ekonomiku policie komise posoudila vhodnost kandidátů a ani jednoho z nich ministrovi vnitra ke jmenování do funkce policejního prezidenta nedoporučila.
 
Jak jsem již dříve avizoval, doporučení poradní komise budu respektovat.  Přistupuji k výběrovému řízení na funkci policejního prezidenta. Vhodnost přihlášených kandidátů bude posuzovat výběrová komise, jejíž závěry a doporučení budu plně ctít.
 
Zítra zasedne odborná výběrová komise, která bude posuzovat vhodnost tří kandidátů přihlášených do výběrového řízení, jimiž jsou brig. gen. JUDr. Jiří Vorálek, plk. Mgr. Petr Lessy a plk. Mgr. Martin Červíček.
 
 
Radek John
Ministr vnitra

vytisknout  e-mailem