Ministerstvo vnitra České republiky  

Přejdi na

eGovernment


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Začínají zimní olympijské hry

O medaile bude bojovat i 24 sportovců Centra sportu Ministerstva vnitra 

V pátek 7. února 2014, oficiálně startují XXII. zimní olympijské hry. Českou republiku bude v ruském Soči reprezentovat celkem 88 olympioniků, 24 z nich se připravuje v Centru sportu Ministerstva vnitra. Jde např. o mistryni světa ve slalomu Šárku Strachovou nebo o kompletní desetičlennou výpravu biatlonistů a biatlonistek.

Zatímco na slavnostní zahájení her přijde řada až v pátek, už dnes se pod pěti olympijskými kruhy představily např. akrobatické lyžařky. Hned v sobotu pak přijde řada na prvních sedm sportovců resortu vnitra, konkrétně na biatlonisty, běžkyně na lyžích nebo skokana na lyžích Romana Koudelku.
 
Sportovce reprezentující Českou republiku se rozhodl podpořit i ministr vnitra Milan Chovanec. Jako sportovní fanoušek bych chtěl popřát nejen resortním sportovcům, ale i všem ostatním českým olympionikům, aby si tento vrcholný svátek užili. Samozřejmě si přeji, aby náročnou předolympijskou přípravu přetavili v pěkná, nejlépe medailová umístění, uvědomuji si však, že konkurence bude obrovská. Navíc už samotná účast každého sportovce je nejen obrovským osobním úspěchem, ale také pozitivní reklamou pro Českou republiku,uvedl Milan Chovanec. Ministr vnitra také dodal: Jako ministr vnitra věřím, že ruská strana udělá vše pro maximální bezpečnost sportovců a jejich fanoušků. Tento svátek sportovního fair play nesmí patřit teroristům, ale jen sportovcům a fanouškům sportu.
 
Ke svým ambicím se těsně před začátkem her vyjádřila sportovkyně Centra sportu Ministerstva vnitra a vlajkonoška celé výpravy Šárka Strachová. Ta obsadila v generálce před OH 9. místo ve slalomu: Když to srovnám se závody na přelomu roku a začátku ledna, tak se teď cítím mnohem lépe. Forma stoupá a doufejme, že stoupat ještě bude," prozradila Strachová. Zároveň přiznala, že olympiáda v Soči pro ni bude specifická. Je to moje třetí olympiáda a určitě i poslední. Bude jiná také v tom, že budu na zahájení a ponesu vlajku české výpravy. Hodně se na to těším," doplnila.
 
Resortní sportovní centrum na hry vyslalo 24 sportovců:
Biatlon:
Gabriela SoukalováVeronika VítkováJitka LandováEva PuskarčíkováLea Johanidesová, Ondřej MoravecJaroslav SoukupMichal ŠlesingrMichal KrčmářTomáš Krupčík

Lyžování:
Šárka StrachováKateřina PauláthováMartina DubovskáKlára Křížová, Eva Vrabcová – NývltováPetra Nováková, Roman Koudelka

Rychlobruslení:
Martina SáblíkováKarolína ErbanováKateřina NovotnáVojtěch Loudín

Boby:
Jan VrbaMichal VacekDominik Dvořák
 
 
 
Pavel Novák
ředitel odboru tisku a public relations

vytisknout  e-mailem