Ministerstvo vnitra České republiky  

Přejdi na

eGovernment


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Webparáda červen: Putování za duchovnem i Pony Expressem

Pořadí ve Webparádě se přece jen mírně změnilo. Batňovice zůstávají a vypadávají Knínice u Boskovic a Cotkytle. Místo nich nasazujeme internetové stránky městysů Křtiny a Suchdol nad Odrou, které si vyhrály s obrazovým zpracováním informací a výsledkem jsou moderní, graficky výrazně pojaté webové prezentace.


Nové obce

Přehledně členěné stránky obce Křtiny (Jihomoravský kraj, 782 obyvatel) nabízejí formou barevně odlišených „směrovek“ informační servis rozčleněný pro občany, pro turisty a pro poutníky. Při procházení webu vám usnadňuje orientaci jednak šedivé podbarvení příslušné podrubriky, v níž se nacházíte, a také nahoře umístěná drobečková navigace. Ve Křtinách nezapomněli ani na občany s handicapem a nabízejí verzi stránek pro slabozraké. V souladu s novými trendy si pak obec zřídila profil na Facebooku, kde má nyní devadesát dva fanoušků. O spolkových akcích se dozvíte na speciálním portálu Křtinský kalendář, spravovaném místními spolky. V rubrice Pro turisty je možné zhlédnout video o městysu, pro místní je pak v rubrice Pro občanySpolečenská kronika připraven TV Infonál. Značnou část úvodní stránky obce Suchdol nad Odrou, (Moravskoslezský kraj, 2 585 obyvatel) sice zabírá postupně se proměňující obrázek, přesto máte informace okamžitě po ruce. Pomocí šikovného menu úplně nahoře rozbalujícího veškerou nabídku, si rychle utvoříte přehled o obsahu dané rubriky. Pro nejnovější události pak lze využít sloupce Aktuality, Akce v městysu a Nejnovější na EÚD. Při procházení webem vás pak pravé menu přesune k dodatečným informacím na jiných webech, můžete tak využít například Užitečné odkazy, Místní odkazy či Státní správu. A ještě něco pro příznivce železnic a westernu. V rubrice Fotogalerie si lze prohlédnout videa z oslav na železnici, v Muzeu moravských bratří se mimo jiné můžete seznámit s expozicí Československého Pony Expressu.
 

Upozornili jste nás

Do redakce dorazila žádost o zařazení internetových stránek Kostelní Bříza. Tato obec na Sokolovsku spadá pod město Březová a bohužel ji není možné hodnotit ohledně rozsahu nabízených informací o veřejné správě. Rozhodně se ale vyplatí tyto stránky navštívit. Informačně rozsáhlý web vyniká zejména hojně zastoupeným hypertextem. Provázání informací je obdivuhodné. Dozvíte se také řadu podrobností, například v rubrice PamátkyZámecký park je uvedena kromě bohaté fotodokumentace i skladba stromů a keřů. Zajímavá je i rubrika Zaniklé obce. Ty jsou znázorněny na interaktivní mapě a podrobněji představeny včetně GPS i odkazů na historické a současné mapy. Turisté pak získají představu o obci díky návštěvnickému okruhu Kostelní Břízou, k prozkoumání okolí pak lze využít PDF soubory Výlety po Sokolovsku, prohlédnout si videoprůvodce Sokolovskem či se seznámit s Uhelnými okruhy. Perfektně je zpracovaná rubrika Historie. Kromě zápisů z kronik a dalších faktografických údajů jsou zde soustředěné i další texty zaměřené na historii a také se dozvíte, které tři filmy byly v Kostelní Bříze natočeny.
 
Ivana Jungová
 
 
 
Červen
Aktuální pořadí
 
Období 3. 6.–16. 6.
Období 17. 6.–30. 6.
Počet týdnů ve Webparádě
Nejvyšší dosažená pozice
1 1 15 1
2
2 15 2
3 3 9 3
4 4 15 2
5 5 15 1

Cotkytle

6 vypadávají 15 3
7
vypadávají 9 5

 

Hlasujte pro jedinečnost! Uzávěrka čtvrtého kola je 9. července 2013. Nyní jsou v žebříčku obce Batňovice, Choteč, Jince, Křtiny, Suchdol nad Odrou, Václavovice, Zákolany. E-mail se jménem jedné obce pošlete na adresy ivana.jungova@mvcr.cz, jiri.chum@mvcr.cz.

vytisknout  e-mailem