Ministerstvo vnitra České republiky  

Přejdi na

Efektivní veřejná správa


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Vyhlášení výsledků 5. kola dětské soutěže Svět očima dětí

Ve středu 25. 6. 2008 proběhlo v Majakovského sále Národního domu na Vinohradech slavnostní vyhlášení vítězů již 5. ročníku preventivně - bezpečnostního projektu odboru tisku a public relations Ministerstva vnitra - dětské soutěže Svět očima dětí. Ve slavnostních prostorách se letos sešlo téměř 120 dětí z celé republiky, jejichž díla soutěžní komise vybrala k ocenění. 

V letošním ročníku bylo do soutěže přihlášeno téměř 1.500 děl soutěžících ve čtyřech soutěžních kategoriích - výtvarné, literární, audiovizuální a kategorii výpočetní technika - v každém ze tří témat reagujících na aktuální společenské jevy a problémy. První téma "Kdo nám to tu ničí?" bylo věnováno vandalismu a jeho projevům, druhé téma "Kdo je cizí, není špatný!" reflektovalo xenofobii ve společnosti a třetí téma "Nebezpečí na síti." bylo věnováno nebezpečím hrozících při chatování a nezodpovědném chování na internetu.

Slavnostním odpolednem provázela známá moderátorská dvojice Markéta Mayerová - Slávek Boura, o hudební doprovod se ve třech vstupech postaral Jan Vodňanský a dramatický vstup v podobě pantomimického představení tematicky vycházející z posledního soutěžního tématu připravili divadelní herci Irena Kristeková a Michal Kern. Vlastní hodnotné ceny pak výhercům předali: PhDr. Marcela Machutová , ředitelka Muzea Policie ČR, Michal Dlouhý, ředitel kanceláře policejního prezidenta a Mgr. Rudolf Vyčichla, ředitel kabinetu ministra vnitra.

  

Jana Malíková
ředitelka odboru a tisková mluvčí
Odbor tisku a public relations

  


26. června 2008

vytisknout  e-mailem