Ministerstvo vnitra České republiky  

Přejdi na

Efektivní veřejná správa


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Vyhlášení a podmínky soutěže o ceny MV za kvalitu a inovaci ve veřejné správě v roce 2008

Ministerstvo vnitra vyhlašuje čtvrtý ročník soutěže o získání cen MV za kvalitu a inovaci ve veřejné správě za rok 2008.

Základní informace

Ceny jsou nástrojem pro popularizaci a šíření moderních nástrojů řízení ve veřejné správě.  Cílem soutěže je podpořit a ocenit orgány a organizace veřejné správy, které se aktivně zabývají zvyšováním kvality své práce.

Soutěží se o tři typy cen. Dvě jsou udělovány za rozvíjení kvality ve veřejné správě, přičemž nižším „bronzovým“ stupněm je cena „Organizace zvyšující kvalitu veřejné služby“ a vyšším „stříbrným“ stupněm je cena „Organizace dobré veřejné služby“. Třetím typem je cena za inovaci ve veřejné správě.

Pozn.: Od roku 2008 lze soutěžit i o „zlatý“ stupeň, kterým je Národní cena kvality ČR za model EFQM nebo model CAF, blíže na: www.npj.cz .

Ceny MV se udělují za aplikaci širokého spektra nástrojů pro zvyšování výkonnosti a kvality služeb, jako jsou CAF, benchmarking, Balanced Scorecard, normy ISO řady 9000, 14000, 27001, místní Agenda 21 a charta občana, případně jiných metod, které budou akceptovány.

Oceněné organizace převezmou ceny na 5. Národní konferenci kvality ve veřejné správě, která se bude konat na počátku roku 2009 v Olomouci.



Uchazeči o ceny

Ceny jsou určeny pro správní úřady, územně samosprávné celky a sdružení obcí.

Podmínky soutěže jsou uvedeny ve statutu cen (doc 769 kB, pdf 86 kB)


Do soutěže bylo zasláno celkem 69 přihlášek, které byly posouzeny Pracovní skupinou pro kvalitu ve veřejné správě. Ta rozhodla, že v letošním ročníku bude soutěžit o bronzový stupeň 21 přihlášek, o stříbrný stupen 16 přihlášek a o cenu za inovaci 14 přihlášek.

vytisknout  e-mailem