Ministerstvo vnitra České republiky  

Přejdi na

eGovernment


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Údaj o počtu cizinců potřebný pro zjištění počtu obyvatel obce – sdělení pro registrační úřady

Ministerstvo vnitra k postupu, jak zjistit počet cizinců v obci k 1. lednu 2010, který je nezbytný pro údaj o počtu obyvatel obce, z něhož se vypočítává potřebný počet podpisů voličů na petici podle § 21 odst. 4 zákona č. 491/2001 Sb., o volbách do zastupitelstev obcí a o změně některých zákonů, ve znění pozdějších předpisů, a z něhož se také s ohledem na ustanovení § 68 odst. 3 zákona č. 128/2000 Sb., o obcích (obecní zřízení), ve znění pozdějších předpisů, stanovuje počet členů zastupitelstva obce pro následující volební období, sděluje následující:
Ministerstvo vnitra zastává stejné stanovisko, jako v předcházejících volbách do zastupitelstev obcí, a to, že počet podpisů voličů na petici i stanovení počtu členů zastupitelstva obce se vypočítává z počtu všech obyvatel obce.
 
S ohledem na technické potíže některých obecních (zejména registračních) úřadů při zjišťování požadovaného údaje o počtu cizinců zpětně k 1. lednu 2010 sdělujeme, že pro tento účel je možno využít dat uvedených na internetových stránkách Ministerstva vnitra.

vytisknout  e-mailem