Ministerstvo vnitra České republiky  

Přejdi na

eGovernment


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

VÝBĚROVÉ ŘÍZENÍ - na služební místo ministerský rada oddělení podpory a rozvoje státní služby

Č. j.: MV-86035-2/PR-2021 

OZNÁMENÍ O VYHLÁŠENÍ VÝBĚROVÉHO ŘÍZENÍ

na služební místo ministerský rada oddělení podpory a rozvoje státní služby
v sekci pro státní službu Ministerstva vnitra

Č. j.: MV-86035-2/PR-2021

Praha 28. května 2021

Personální ředitelka sekce pro státní službu, jako služební orgán příslušný podle § 10 odst. 1 písm. e) zákona č. 234/2014 Sb., o státní službě, ve znění pozdějších předpisů (dále jen "zákon o státní službě"), vyhlašuje výběrové řízení na služební místo ministerský rada oddělení podpory a rozvoje státní služby v sekci pro státní službu Ministerstva vnitra, ID: 30356200, v oboru služby:

  • 22 Legislativa a právní činnost.

Místem výkonu služby je Praha.

Služba na tomto služebním místě bude vykonávána ve služebním poměru na dobu určitou po dobu realizace projektu Podpora profesionalizace a kvality státní služby a státní správy1 s registračním číslem CZ.03.4.74/0.0/0.0/15_019/0006173. Doba trvání služebního poměru je stanovena do 30. června 2023.

Předpokládaným dnem nástupu do služby na služebním místě je 1. červenec 2021.

Služební místo je zařazeno podle přílohy č. 1 k zákonu do 13. platové třídy.

Na služebním místě budou vykonávány zejména následující činnosti:

  • Spolupráce na dosažení cílů a výstupů klíčové aktivity projektu č. 5 "Podpora zavádění metod řízení kvality ve služebních úřadech".

  • Podíl na poradenství poskytované služebním úřadům v oblasti řízení kvality také v kontextu právní úpravy státní služby a systému veřejné správy.

  • Spolupráce s externími experty na metody řízení kvality.

  • Podíl na zpracování potřebných analýz k vyhodnocení účinnosti zákona o státní službě.

  • Zpracování podkladů pro případnou právní úpravu státní služby vyplývající z implementace standardů a metodiky řízení kvality ve služebních úřadech.

Posuzovány budou žádosti2 o přijetí do služebního poměru a zařazení na služební místo nebo žádosti o zařazení na služební místo (dále jen "žádost") podané ve lhůtě do 14. června 2021, tj. v této lhůtě

  • zaslané služebnímu orgánu prostřednictvím provozovatele poštovních služeb na adresu služebního úřadu Ministerstvo vnitra, Jindřišská 34, 110 00 Praha 1,

  • podané osobně na podatelnu služebního úřadu na výše uvedené adrese,

  • podané v elektronické podobě podepsané uznávaným elektronickým podpisem na adresu elektronické pošty služebního úřadu (posta@mvcr.cz), nebo

  • podané v elektronické podobě prostřednictvím datové schránky (ID datové schránky služebního úřadu: 9iutsan).

Obálka, resp. datová zpráva, obsahující žádost včetně požadovaných listin (příloh) musí být označena slovy: "Neotevírat" a slovy "Výběrové řízení na služební místo ministerský rada oddělení podpory a rozvoje státní služby – Č.j. MV-86035-2/PR-2021".

Výběrového řízení na výše uvedené služební místo se v souladu se zákonem o státní službě může zúčastnit žadatel, který:

1) splňuje základní předpoklady stanovené zákonem o státní službě, tj.:

  1. je státním občanem České republiky, občanem jiného členského státu Evropské unie nebo občanem státu, který je smluvním státem Dohody o Evropském hospodářském prostoru [§ 25 odst. 1 písm. a) zákona];
    Splnění tohoto předpokladu se podle § 26 odst. 1 věta první zákona o státní službě dokládá příslušnými listinami, tj. průkazem totožnosti nebo osvědčením o státním občanství. Při podání žádosti lze podle § 26 odst. 2 zákona o státní službě doložit pouze písemné čestné prohlášení o státním občanství3; uvedenou listinu je žadatel v takovém případě povinen doložit následně, nejpozději před konáním pohovoru;
    Žadatel, který není státním občanem České republiky, musí zkouškou u osoby, která jako plnoprávný člen Asociace jazykových zkušebních institucí v Evropě uskutečňuje touto asociací certifikovanou zkoušku z českého jazyka jako cizího jazyka, prokázat znalost českého jazyka; to neplatí, doloží-li, že absolvoval alespoň po dobu 3 školních roků základní, střední nebo vysokou školu, na kterých byl vyučovacím jazykem český jazyk. Splnění tohoto předpokladu se dokládá příslušnou listinou.

  2. dosáhl věku 18 let [§ 25 odst. 1 písm. b) zákona o státní službě];

  3. je plně svéprávný [§ 25 odst. 1 písm. c) zákona o státní službě];
    Splnění tohoto předpokladu se podle § 26 odst. 1 věta šestá zákona o státní službě dokládá písemným čestným prohlášením4;

  4. je bezúhonný [§ 25 odst. 1 písm. d) zákona o státní službě];
    Splnění tohoto předpokladu se podle § 26 odst. 1 věta druhá zákona o státní službě dokládá výpisem z evidence Rejstříku trestů, který nesmí být starší než 3 měsíce. Pokud žadatel do žádosti poskytne údaje nutné k obstarání výpisu z evidence Rejstříku trestů5, není již povinen výpis z evidence Rejstříku trestů doložit, neboť si ho služební orgán vyžádá na základě poskytnutých údajů přímo od Rejstříku trestů.
    Není-li žadatel státním občanem České republiky, je povinen doložit bezúhonnost obdobným dokladem o bezúhonnosti6;

  5. dosáhl vzdělání stanoveného zákonem pro toto služební místo [§ 25 odst. 1 písm. e) zákona o státní službě], tj. vysokoškolského vzdělání získaného studiem v magisterském studijním programu;
    Splnění tohoto předpokladu se podle § 26 odst. 1 věta první zákona o státní službě dokládá příslušnými listinami, tj. originálem nebo úředně ověřenou kopií dokladu o dosaženém vzdělání (vysokoškolského diplomu). Při podání žádosti lze podle § 26 odst. 2 zákona o státní službě doložit pouze písemné čestné prohlášení o dosaženém vzdělání7; uvedenou listinu lze v takovém případě doložit následně, nejpozději před konáním pohovoru;

  6. má potřebnou zdravotní způsobilost [§ 25 odst. 1 písm. f) zákona o státní službě];
    Splnění tohoto předpokladu se podle § 26 odst. 3 zákona o státní službě dokládá písemným čestným prohlášením8. U nejvhodnějšího žadatele vybraného podle § 28 odst. 2 nebo 3 zákona o státní službě služební orgán ověří splnění tohoto předpokladu zajištěním vstupní lékařské prohlídky podle zákona o specifických zdravotních službách;
     

žádosti dále žadatel přiloží strukturovaný profesní životopis, motivační dopis a písemnou práci v rozsahu 2 normostran9 na téma "Role a hlavní úkoly manažera kvality ve služebním úřadu".

  

Mgr. Martina Postupová
personální ředitelka
sekce pro státní službu

  

1)
Informace o projektu Podpora profesionalizace a kvality státní služby a státní správy jsou uvedeny na stránkách www.statnisluzba.cz nebo přímo zde https://www.mvcr.cz/sluzba/clanek/podpora-profesionalizace-a-kvality-statni-sluzby-a-statni-spravy.aspx.

2)
Formulář žádosti tvoří přílohu č. 1 tohoto oznámení.

3)
Písemné čestné prohlášení o státním občanství je zahrnuto ve formuláři žádosti a bude považováno za doložené, pokud žadatel zaškrtne a doplní příslušné pole vztahující k tomuto čestnému prohlášení.

4)
Písemné čestné prohlášení o svéprávnosti je zahrnuto ve formuláři žádosti.

5)
Rozsah údajů nutných pro obstarání výpisu z evidence Rejstříku trestů je uveden ve formuláři žádosti.

6)
Podle § 26 odst. 1 zákona o státní službě jde o doklad obdobný výpisu z evidence Rejstříku trestů, který nesmí být starší než 3 měsíce, osvědčující bezúhonnost, vydaný státem, jehož je žadatel státním občanem, jakož i státy, v nichž žadatel pobýval v posledních 3 letech nepřetržitě po dobu delší než 6 měsíců (dále jen "domovský stát"), a doložený úředním překladem do českého jazyka; pokud takový doklad domovský stát nevydává, doloží se bezúhonnost písemným čestným prohlášením.

7)
Písemné čestné prohlášení o dosaženém vzdělání je zahrnuto ve formuláři žádosti a bude považováno za doložené, pokud žadatel zaškrtne a doplní příslušné pole vztahující k tomuto čestnému prohlášení.

8)
Písemné čestné prohlášení o zdravotní způsobilosti je zahrnuto ve formuláři žádosti.

9)
Tj. 30 řádků x 60 znaků (celkem 1 800 znaků) podle ČSN 01 6910 Úprava dokumentů zpracovaných textovými procesory, vydané Úřadem pro technickou normalizaci, metrologii a státní zkušebnictví (ÚNMZ) dne 1. července 2014, účinné od 1. srpna 2014.

  

vytisknout  e-mailem