Ministerstvo vnitra České republiky  

Přejdi na

Efektivní veřejná správa


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Vláda udělala další krok k odpolitizování státní správy

Vláda dnes, 24. listopadu 2014, přijala materiál Ministerstva vnitra, který stanovuje konkrétní předpoklady a požadavky pro přijetí do služebního poměru na služební místo náměstka MV pro státní službu a na místo personálního ředitele sekce pro státní službu.  

Ministerstvo vnitra splnilo další úkol v souvislosti se zákonem o státní správě a Česká republika je opět o další krok blíže k odpolitizování státní správy. „Jsem si jistý, že tento zákon státní správa potřebovala. Zákon státní správě výrazně pomůže a zkvalitní její práci. Stejně tak podmínky a požadavky na obě funkce považuji za záruku toho, že státní správu povedou skuteční nezávislí odborníci,“ uvedl ministr vnitra Milan Chovanec s tím, že současně s přípravou zákona na domácí půdě nezahálí Ministerstvo vnitra ani v Bruselu. „Vyjednávání s Evropskou komisí věnujeme maximální pozornost a věřím, že se nám normu podaří obhájit,“ dodal Milan Chovanec.

Ministerstvo vnitra vytvořilo předpoklady a podmínky pro vypsání výběrových řízení na náměstka ministra vnitra pro státní službu a personálního ředitele sekce pro státní službu. Podrobné podmínky pro výběrová řízení zveřejní Ministerstvo vnitra na úřední desce resortu vnitra i vlády a na internetových stránkách vlády. Přihlášky bude možné podávat do 12. prosince 2014. Součástí materiálu je i text oznámení o vyhlášení výběrového řízení.

Jména náměstka i personálního ředitele bychom měli znát nejpozději v první polovině ledna. Hned poté se přistoupí ke jmenování státních tajemníků v ostatních resortech.

Vláda také jmenovala členy výběrových komisí na obě pozice. Každá komise bude mít pět členů.


Lucie Nováková
ředitelka odboru tisku a PR Ministerstva vnitra
 

vytisknout  e-mailem