Ministerstvo vnitra České republiky  

Přejdi na

eGovernment


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Vítězky soutěže Cesta bez rizik převzaly ocenění. Pojedou do Londýna

Vítězky soutěže „Cesta bez rizik: vymysli, varuj, vyhraj!“ se dnes, 21. května 2013, zúčastnily slavnostního vyhlášení na půdě Ministerstva vnitra. Cílem soutěže bylo natočit půlminutové video, které bude vysvětlovat, na co si při cestách do zahraničí dát pozor. 

Do soutěže se přihlásili autoři celkem 16 klipů. Hodnotící komise tvořená zástupci Ministerstva vnitra, Student Agency, neziskové organizace věnující se tématu obchodování s lidmi La Strada a specialistky z oblasti filmové produkce vyhodnotila jako nejlepší videa v následujícím pořadí:
 
1. místo: Markéta Bratrů ve spolupráci s Nikolou Maškovou a Hedvikou Křížovou (Kadaň)
2. místo: Petr Bilík ve spolupráci s Vladimírem Mrázkem (Otrokovice)
3. místo: Martina Víchová (Hradec nad Moravicí)
 
Patnáctileté autorky vítězného klipu z Kadaně převzaly ocenění od ředitele odboru bezpečnostní politiky Ministerstva vnitra Martina Linharta. Komise klipy hodnotila na základě tří kritérií: sdělnost – zda dílo obsahuje požadované informace a předává je srozumitelnou formou; kreativita – způsob předání informace; kvalita zpracování.
 
Vítězný videoklip se od pondělí 20. května 2013 vysílá v autobusech Student Agency, je přístupný na internetových stránkách Ministerstva vnitra i na facebookovém profilu soutěže. Hlavní cenou byly dvě otevřené mezinárodní zpáteční jízdenky se Student Agency. Dívky si jako cíl své cesty vybraly Londýn.
 
Smyslem nebylo šokovat
Soutěž běžela od 1. února do 31. března 2013. Cílem bylo natočit video vysvětlující, na co si na cestách do zahraničí dát pozor, a pomoci tak předejít řadě rizik, jako je obchodování s lidmi, pracovní vykořisťování nebo různé podvody. Smyslem nebylo šokovat či odrazovat od cestování do zahraničí. Videa však měla upozornit na skutečnost, že nedodržují-li lidé základní bezpečnostní pravidla, může mít cestování určitá rizika.
 
Jedním z mnoha prostředků, které by měly přispět k informovanosti a k tomu, aby byli lidé v zahraničí v maximálním bezpečí, mají být i zaslané videoklipy. Více informací naleznete na stránkách Ministerstva vnitra www.mvcr.cz či na Facebooku.
 

Pavel Novák
ředitel odboru tisku a public relations
 
 

 
1. místo:

 
2. místo:

 
3. místo:

 

vytisknout  e-mailem