Ministerstvo vnitra České republiky  

Přejdi na

Efektivní veřejná správa


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Veslařka Kristýna Neuhortová bronzová na mistrovství Evropy

O víkendu probíhalo na slovinském jezeře Bled mistrovství Evropy seniorů. Skifařka lehkých vah Kristýna Neuhortová vybojovala senzační bronz a ani ostatní posádky se v silné konkurenci evropských veslařek a veslařů neztratily. 

Kristýna Neuhortová odstartovala do finálové jízdy rozvážně, první metou pěti set metrů projížděla jako poslední. V polovině trati figurovala na čtvrtém místě a od medailového pódia ji dělily tři vteřiny. V poslední čtvrtině závodu však Kristýna předvedla dechberoucí finiš, kterým pro sebe „urvala“ bronzovou medaili. Velké gratulace patří jak Kristýně, tak i trenérovi Tomáši Kacovskému.

Dvojka žen startující ve složení Pavlína Flamíková, Radka Novotníková (trenér Tomáš Kacovský) obsadila ve finále B druhé místo, celkově jí tedy patří osmá příčka. Stejné umístění zaznamenala i skifařka Lenka Lukšová vedená trenérem Josefem Lukšem. Dvojskif žen Alice Prokešová, Michala Pospíšilová (trenér Tomáš Kacovský) skončil jedenáctý. Párové čtyřce ve složení Simona Pašková, Eliška Podrazilová, Alžběta Zavadilová, Markéta Nedělová (trenér Josef Lukš), která obsadila také jedenácté místo, zabránila v možnosti zabojovat o lepší umístění technická závada na lodi.

  

Odkazy do noveho okna

NEUHORTOVA_Krystyna_-_ME_Bled_2023

Krystýna NEUHORTOVÁ (© Martina Součková,... 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem