Ministerstvo vnitra České republiky  

Přejdi na

Moderní úřad


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Veřejná správa - obsah čísla 16/2009

Aktuální číslo

Číslo 16 vyšlo 6. srpna 2009. Zájemci o úplné znění textů si mohou čtrnáctideník Veřejná správa objednat na emailu verejna.sprava@moraviapress.cz nebo faxu: 519 321 417. Objednávka ke stažení (xls, 16 kB). 

Nové číslo časopisu Veřejná správa mimo jiné přináší:   

Veřejná správa 16/2009Veřejná správa 16/2009

  • OSOBNOST
    České předsednictví a veřejná správa

    PhDr. Robert Ledvinka, vrchní ředitel Sekce veřejné správy MV ČR
    Ministerstvo vnitra, zejména jeho Sekce veřejné správy, má za sebou velmi náročné období. Nejen, že bylo třeba plnit četné úkoly plynoucí z předsednictví České republiky v Radě Evropské unie. Rozsáhlou modernizací prošla i samotná Sekce veřejné správy, jejíhož vrchního ředitele PhDr. Roberta Ledvinku jsme požádali o rozhovor.
  • KONZULTACE
    Nařízení obce v přenesené působnosti – nález Ústavního soudu Pl. ÚS 27/06

    JUDr. Jiří Kroupa
    Ústavní soud se při svém posuzování ústavní konformity obecní normotvorby zabývá zpravidla obecně závaznými vyhláškami, které obce vydávají v rámci své samostatné působnosti. Již méně často se předmětem jednání stávají nařízení obce, vydaná na základě působnosti přenesené, tedy v rámci zprostředkovaného výkonu státní moci.
  • EVROPSKÁ UNIE
    Závěrečná etapa trojpředsednictví
    Ing. Jiří Zukal, poradce pro otázky EU
    Evropská unie čelí kritickému období. Společně se musíme vypořádat s ekonomickou krizí a nezaměstnaností, ale také sjednotit svět v boji s klimatickými změnami. Švédské předsednictví je připraveno vzít na sebe tuto výzvu, řekl Fredrik Reindfeldt, švédský předseda vlády.
  • PROJEKTY
    Informace o vzdělávání v eGovernmentových dovednostech v eGON centrech územních samosprávných celků
    Mgr. Simona Brodská, náměstkyně ředitelky IMS Praha
    V souvislosti s implementací eGovernmentu do území vyplynula potřeba soustavného vzdělávání všech zaměstnanců veřejné správy v eGovernmentových dovednostech. Strategie tohoto vzdělávání již byla zveřejněna v předchozích číslech časopisu, proto pouze stručné shrnutí. Hlavním metodikem a koordinátorem eGovernmentového vzdělávání se stal Institut pro místní správu Praha a jeho úlohou je zejména příprava vzdělávacích programů a následné školení manažerů vzdělávání a školitelů.
  • Konference Institutu pro místní správu Praha
    Stalo se již tradicí, že Institut pro místní správu Praha pořádá jednou za dva roky odbornou konferenci s účastí zahraničních hostů. Ve dnech 14. – 15. října 2009 se tak ve Vzdělávacím středisku Institutu v Benešově uskuteční v pořadí již čtvrtý ročník. Letošní konference nese titul „eSvět : Quo vadis elektronizace veřejné správy?“, neboť toto téma je nyní vysoce aktuální nejen v České republice, ale v celé Evropě.
  • HERALDIKA
  • PŘÍLOHA
    Volby do Poslanecké sněmovny Parlamentu České republiky: Harmonogram úkolů a lhůt
    Sčítání lidu: Domovská příslušnost a další údaje zjišťované při censech v minulosti
  • ZVLÁŠTNÍ PŘÍLOHA
    Newsletter MV ČR

 

vytisknout  e-mailem