Ministerstvo vnitra České republiky  

Přejdi na

eGovernment


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Veřejná správa - obsah čísla 12/2009

Aktuální číslo

Číslo 12 vyšlo 11. června 2009. Zájemci o úplné znění textů si mohou čtrnáctideník Veřejná správa objednat na emailu verejna.sprava@moraviapress.cz nebo faxu: 519 321 417. Objednávka ke stažení (xls, 16 kB). 

Veřejná správa 12/2009Veřejná správa 12/2009
Nové číslo časopisu Veřejná správa mimo jiné přináší:   

  • ANKETA
    Zlatý erb 2009: Vítězné weby
    V čísle 11/2009 Veřejné správy jste se mohli seznámit s projekty elektronických služeb na webech měst a obcí, které se dostaly do finále Zlatého erbu 2009. V této anketě si představme weby, které v této soutěži v letošním roce získaly ocenění.
  • OSOBNOST
    Spolupráce se samosprávou je většinou velmi dobrá
    Ing. Pavel Pešout, náměstek ředitele AOPK ČR
    Hlavním zdrojem investičních prostředků pro ochranu přírody a krajiny představuje v současné době bezesporu Operační program Životní prostředí, ze kterého lze financovat širokou škálu opatření ve volné krajině i v zastavěných územích obcí, vyjma území Hlavního města Prahy. Z Operačního programu Životní prostředí lze hradit i náklady na takzvaný obnovní management – tedy realizaci opatření zlepšujících dochovaný stav přírody a krajiny.
  • KONZULTACE
    Úprava spalování tuhých paliv v obci. Nález Ústavního soudu Pl.ÚS 6/08
    JUDr. Jiří Kroupa
    Judikatura Ústavního soudu ve věci přezkumu obecně závazných vyhlášek obcí se většinou zabývá obecní úpravou některých pravidelně se opakujících témat. Občas je však možné se setkat i s obecními vyhláškami, které jsou specificky koncipované. Nedávné „uvolnění“ pravidel obecní normotvorby ze strany Ústavního soudu pak vzniku těchto vyhlášek poskytuje širší prostor.
  • Informační systém Registr CITES: eGovernment v mezinárodní ochraně životního prostředí
    RNDr. Ondřej Klouček, Ph.D., odbor mezinárodní ochrany biodiverzity, MŽP, Ing. Radim Jäger, SYSNET, s.r.o.
    Veřejná správa v České republice již několik let využívá komplexní informační systém Registr CITES vytvořený na základě principů eGovernmentu.
  • Státní pomoc při obnově území postiženého živelní nebo jinou pohromou
    Ing. Eduard Komárek, Praha

    S poskytováním státní pomoci se počítá v případech, kdy dojde k narušení základních funkcí v území v důsledku živelní nebo jiné pohromy, která vzhledem k rozsahu a závažnosti dopadů měla za následek vyhlášení stavu nebezpečí nebo nouzového stavu.
  • EVROPSKÁ UNIE
    Vliv na strategii rozvoje eGovernmentu v České republice
    JUDr. Petr Voříšek, Mgr. Aleš Gola, odbor legislativy a koordinace předpisů, MV
    V Praze se koncem dubna uskutečnilo v rámci předsednictví ČR v Radě EU oficiální jednání pracovní skupiny Evropského fóra úředních listů pro indexaci a vyhledávání. Konalo se za účasti zástupců odboru legislativy a koordinace předpisů Ministerstva vnitra a zástupců jednotlivých publikačních úřadů ze členských zemí Evropské unie.
  • Investování do mládeže
  • Nová klasifikace zemědělských oblastí
  • DOBRÁ PRAXE
    10P – Desatero problémů
    Ing. Vladimír Mikeš, Národní síť zdravých měst
    Během veřejných setkání se lidé vyjadřují k dílčím projektům, ale také k nedostatkům v obci či v regionu. Účastníci Fóra Zdravého města mají možnost sestavit „desatero problémů“, které obec nejvíce trápí.
  • TÉMA
    Daňové příjmy obcí se sníží minimálně o deset procent
  • HERALDIKA
  • PŘÍLOHA
    • Dotace pro přírodu a krajinu: Finanční nástroje k péči o vodní nelesní a lesní ekosystémy, osvětu, vzdělání a podkladové materiály

 

vytisknout  e-mailem